National Geographic Traveller Romania

DE VĂZUT

SAN FRANCISCO

-

Vedeți Golden Gate dintr-o perspectiv­ă nouă din Presidio, un parc național de peste 600 ha care începe de la capul sudic al podului. Noul centru pentru vizitatori are hărți cu cei peste 38 km de trasee – precum cel care duce la Baker Beach, unde latura vestică a podului e încadrată de stâncile ce mărginesc golful.

Hitchcock a filmat aici unele scene din Vertigo. Pitorescul Palat este o rotondă bogat împodobită, flancată de coloane care îmbrățișea­ză o lagună. Complexul, creat pentru Expoziția Internațio­nală Panama-Pacific din 1915, a fost reconstrui­t în 1954 și a devenit un loc popular pentru picnicuri.

Ferry Building, clădirea de la malul apei din estul orașului, datează din 1898 și servește acum ca nod de tranzit și mall. Magazine ca Bock Passage și Heath Ceramics dau o notă locală vânătorii de suvenire, iar furnizorii regionali vând produse și mâncare stradală proaspete la trei piețe săptămânal­e.

Între 1910 și 1940, prin punctul de imigrație de aici au trecut un milion de oameni, ceea ce i-a atras titlul de „Insula Ellis a Vestului”. Azi, vizitatori­i traverseaz­ă Golful cu feribotul ca să meargă cu bicicleta, să facă drumeții și să mănânce la picnic în State Park, cu vederi panoramice spre Bay Area.

 ??  ?? Palatul Artelor Frumoase, atracție a districtul­ui Marina.
Palatul Artelor Frumoase, atracție a districtul­ui Marina.
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania