National Geographic Traveller Romania

De știut pe traseul alpin GR5

-

CÂND MERGEM?

Sezonul pentru GR5 este sfârșitul lui iulie – august. Dar perioada de la jumătatea lui iunie la jumătatea lui iulie poate fi și ea plăcută și destul de lipsită de zăpadă. În toiul sezonului, este mai bine să vă rezervați din timp locurile de cazare pe traseu. În funcție de ruta aleasă, drumul pe jos de la Lacul Geneva la Mediterana poate lua până la 31 de zile (fără a lua în calcul zilele de odihnă).

CE CITIM?

Indispensa­bilul ghid GR5 Trail, de Paddy Dillon, separă traseul în segmente de o zi și dă informații esențiale despre unde se poate bea și mânca, unde sunt locurile de cazare și care este starea traseului.

CE LUĂM CU NOI?

Euro. Două bețe de drumeție de titan. Un card SIM local (francez sau elvețian) pentru a reduce costurile de comunicați­i, dar nu uitați că semnalul va fi greu de prins. Haine și pentru vreme rece, dar și pentru vreme caldă. Tablete pentru purificare­a apei. Ochelari de soare și cremă de protecție solară. Crampoane detașabile pentru bocanci, în caz de zăpadă sau gheață.

MERGEȚI CU NAT GEO

Nat Geo Expedition­s oferă mai multe călătorii în Alpi, printre care una de nouă zile, „Switzerlan­d Hiking Adventure”. natgeoexpe­ditions.com /explore; 888-689-2557.

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania