National Geographic Traveller Romania

1. Epoque

-

Dimineață m-a trezit cucurigul triumfător al unui cocoș. Al unui cocoș adevărat, chiar în inima Bucureștiu­lui! Ascuns și retras cumva în el însuși în Intrarea Aurora nr. 17, Epoque Hotel e o oază de seninătate ce mizează pe o arhitectur­ă care îmbină nostalgia epocii Micului Paris cu design contempora­n și accente românești. E un loc cu personalit­ate care crede în „L’Art de vivre”, iubește tradiția, curtoazia și bucătăria rafinată. „Misiunea noastră e de a dărui oaspeților o experiență a locului și timpului care să amintească de perioada cea mai frumoasă din istoria Bucureștiu­lui“, spune Diana Popescu, owner & CEO. Are ca puncte forte 45 de apartament­e ample, un SPA dichisit și ultramoder­n, un restaurant cu specific franțuzesc, dar și o grădină de iarnă și un centru de conferințe.

3. Cișmigiu

Acest faimos hotel bucureștea­n a fost construit în 1912, naționaliz­at în anii ’70, transforma­t în cămin studențesc, după 1989, și închis în 1995. În 2012, clădirea iconică a bulevardul­ui Regina Elisabeta a fost readusă la splendoare­a de odinioară de compania spaniolă Hercesa. 60 de camere și apartament­e au fost complet utilate și decorate elegant și șic în stil retro. „La noi, generozita­tea e cuvântul de ordine. Generozita­tea de spațiu (camerele au între 40 și 55 mp), de timp (ne place să vorbim cu oaspeții noștri, să recomandăm locuri și lucruri prin oraș) și de atenție (pe care o oferim oricui ne trece pragul)”, spune directoare­a Georgeta Grecu.

2. Rembrandt

De ani buni observasem că mai toți prietenii din străinătat­e cu drum prin București trăgeau la acest hotel din Centrul vechi, kilometrul zero al distracţie­i din Capitală. Am mers să cercetez eu însumi pomul lăudat, în strada Smârdan nr. 11. În 2004, Jerry Van Schaik a preluat și renovat imobilul părăsit (fusese construit în 1925 ca sediu de bancă), fiind unul dintre primii investitor­i de profil care au demonstrat că poţi clădi o afacere sănătoasă respectând istoria locului. Împreună cu Café Klein, de la mezanin, e un loc cozy, cu ale sale podele de lemn, care scârțâie sub papuc ca în casa bunicilor, cu design inspirat și breakfast de excepție. „În viitor, urmărim extinderea pe zona de apartament­e, în același stil boutique, pentru family și long stay“, spune directorul de maketing

Toni Tătar.

4. Christina

Pe o străduță liniștită (Ion Slătineanu, la nr. 13) între Căderea Bastiliei și Dorobanți, se află un boutique hotel ce mizează pe eco, biosecurit­ate, servicii personaliz­ate, design și atmosferă primitoare. Designul ce combină o funcțional­itate inginereas­că cu un stil luminos, plin de culoare, a transforma­t interiorul minimalist într-un caleidosco­p cromatic. Încercați-le restaurant­ul. De trei ani nu mai are prețuri fixe în meniu, singurul din țară unde mănânci și plătești cât ți-a plăcut. „Restaurant­ul nu face profit. De regulă, oaspeții plătesc ceva mai puțin decât în Centrul vechi. Ce contează însă pentru noi e relația cu oaspeții“, spune Paul Grebesitz, de la recepție.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania