National Geographic Traveller Romania

Călătorii cu cap: Baku

-

UNDE STĂM

Lămpile de alamă și canapelele de catifea dau un aer otoman hotelului-boutique Sultan

Inn; luați cina măcar o dată în restaurant­ul bogat ornamentat, House of Sultan, încadrat de bolți de piatră. Premier Old

Gates Hotel, o variantă pentru buget mai redus, creează o atmosferă primitoare cu covoare azere și tapet cu arabescuri; camerele de la etaj au vedere la Marea Caspică și zidurile orașului vechi. Fairmont Baku

Flame Towers, ascuns într-unul dintre cele trei „turnuri-flacără” ale orașului, ilustrează noua prosperita­te a Azerbaidja­nului; cele 318 camere au ferestre din tavan până în podea și decorațiun­i moderne.

UNDE MÂNCĂM

La Manqal, decorat cu tapiserii, felurile cu carne se servesc ca pe Drumul Mătăsii. Piti-Haneh, micuț și mereu plin, cu chelneri în halate albe, a devenit celebru din zvon în zvon pentru carnea de porc.

CE VEDEM

Teatrul de Marionete din Baku Cultura și istoria Azerbaidja­nului se trezesc la viață în spectacole­le complexe de marionete ale trupei înființate de artistul Tarlan Gorchu, jucate într-un teatru renovat din centrul vechi. Yanar Dag (Muntele de Foc) Focurile alimentate de gaze naturale care emană dintr-un deal jos de pe Peninsula Abșeron ard de decenii. Efectul e cu atât mai dramatic iarna, când se întunecă mai devreme și sunt mai puțini turiști.

Bazarul Taza

Faceți cunoștință cu moștenirea de răscruce culturală a Azerbaidja­nului la această piață acoperită și în aer liber, cu mirodenii, fructe uscate, brânzeturi, ceaiuri locale și fructe de mare caspice.

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania