National Geographic Traveller Romania

15 ANI cu National Geographic România

-

Sunt momente în viaţă – când mâna sorţii trage linie cu vreo aniversare, naștere, năpastă sau revoluţie – când spui stop joc, simţi că trebuie să înoţi la mal, să ieși cumva din fluviul devenirii și să consulţi busola. Cam așa ne simţim acum, la aniversare­a de 15 ani în România a celei mai frumoase reviste din lume.

În toţi anii aceștia ne-am străduit să ne ridicăm la înălţimea faimei sale de câte ori am abordat temele mari care preocupă societatea românească, de la istoria veche sau foarte recentă a ţării și a minorităţi­lor sale la protecţia naturii, de la protejarea speciilor valoroase la frumuseţil­e Deltei Dunării, de la jaful din păduri sau distrugere­a râurilor de munte la problema deșeurilor sau fenomenul economic și social al hipermarke­tului.

Am încercat însă să ducem cititorii și în cotloane neexplorat­e, în nișe pe care le-am găsit fascinante: cercetășia, meșteșugur­i pe ducă, povestea orgilor baroce, adevărata istorie a Apostolulu­i Andrei, economia calului, satul lui Cioran sau viaţa unui doctor de ţară.

Cu toate aceste amintiri în minte, am reușit în luna mai, luna aniversară, să ne adunăm prietenii și colaborato­rii vechi și noi pentru a sărbători împreună 15 ani de National Geographic România.

 ??  ?? București Mall a fost o gazdă impecabilă, atât pentru brunch-ul organizat în lounge area, cât și pentru vizionarea primului episod din Geniul: Picasso.
București Mall a fost o gazdă impecabilă, atât pentru brunch-ul organizat în lounge area, cât și pentru vizionarea primului episod din Geniul: Picasso.
 ??  ?? Tablou de familie: colaborato­ri de ieri și de azi, reuniți în jurul chenarului galben la aniversare­a de 15 ani a revistei National Geographic România.
Tablou de familie: colaborato­ri de ieri și de azi, reuniți în jurul chenarului galben la aniversare­a de 15 ani a revistei National Geographic România.
 ??  ?? Ca surpriză aniversară, colegii de la televiziun­ea National Geographic ni l-au adus pe Gabriel Constantin, actorul român care joacă în documentar­ul Picasso.
Ca surpriză aniversară, colegii de la televiziun­ea National Geographic ni l-au adus pe Gabriel Constantin, actorul român care joacă în documentar­ul Picasso.
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania