National Geographic Traveller Romania

Samsara Food House

-

Răsfoiesc pentru a treia oară un meniu elegant, aerisit, cu poze frumoase, pe o masă cu mozaic, alături de alte mese pline de lume tânără, relaxată, jovială – gurmanzii raw-vegetarien­i ai Clujului.

Suntem într-o intersecți­e circulată, dar sub o boltă de verdeață nu mai simt agitația străzii. Răsfoiesc, răsfoiesc, şi nu pot să mă hotărăsc. Totul pare extrem de bun la acest restaurant vegan din strada Stephan Ludwig Roth nr. 5, ClujNapoca. Îmi notez în carnețel trei posibile ținte: un fresh grape-fruit basic (grepfrut, mere morcovi şi țelină), 14 lei, salată de avocado cu roşii şi mango, 29 lei, plus înghețată matcha, 18 lei. Când vine chelnerița Andra Bochis, iar mă sucesc, reiau meniul şi comand orez marocan şi bere artizanală locală Hopehead Pure C.

„Trendul healthy a prins foarte bine în Cluj”, spune Andra, care lucrează la Samsara de 3 ani şi are deja mulți clienți, străini de oraş, pe care îi cunoaşte şi o cunosc, căci revin iar şi iar. Decidem subit să facem şi noi o tradiție din a ne întoarce în fiecare an în Cluj, să monitoriză­m progresele tigrului României, cu o oprire obligatori­e, pe verde, la Samsara.

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania