National Geographic Traveller Romania

PONTURI DE CĂLĂTORIE BEIJING

Beijingul s-a afirmat ca unul dintre cele mai influente megaorașe. Fluxul neîntrerup­t de investiții și turismul în continuă dezvoltare creează momentul perfect pentru o vizită în capitala Chinei. Iată câteva sfaturi de la experți.

-

VIZA

Puteți face o oprire de până la 144 de ore în oraș, în drum spre altă țară, fără viză. Pentru șederi mai lungi, solicitați viza multiplă, care costă tot atât (140 $) cât cea pentru o singură intrare.

ÎNĂLȚIMI AMEȚITOARE

Printre structuril­e emblematic­e ale Beijingulu­i se numără complexul Galaxy Soho, sediul CCTV și Stadionul Național, care vor trezi cu siguranță invidia pe Instagram.

ÎN MIȘCARE

La Anul Nou chinezesc (5 feb. 2019) e cea mai mare migrație umană din lume. Locuitorii Beijingulu­i își vizitează localități­le natale. Multe destinații sunt închise, dar puteți vedea târguri exuberante la temple.

GĂSIT ÎN TRADUCERE

Majoritate­a celor din industria turistică vorbesc engleza. Dar dacă intenționa­ți să explorați Beijingul singuri, e mai prudent să descărcați o aplicație de traducere, ca Pleco.

MARI DELICII

Gustați o versiune modernă a raței à la Peking în Jing Yaa Tang de la Opposite House. Sau, spune Nick Gollner, care lucrează la hotel, „pentru un farmec de modă veche, mergeți la Liqun Roast Duck”.

RIDICAREA ȘTACHETEI

Tot Gollner recomandă Botany, „un bar de cocktailur­i discret dintr-un apartament de la etajul 12, unde expertul Frankie Zou creează cocktailur­i pe comandă și infuzii artizanale”.

HAI ÎN HUTONG

Unul dintre cele mai bine conservate hutong-uri (cartiere istorice) este Nanluoguxi­ang. Explorați-l pe bicicletel­e de la Beijing Bike Rental Company, sau mâncați acasă la localnici prin Discover Beijing Tours.

PREȚIOS CA AERUL

Calitatea aerului s-a ameliorat în ultimii ani, dar nivelul de poluare poate fi ridicat, mai ales iarna. În zilele cu smog, vizitați spații interioare, ca Muzeul Național de Artă al Chinei.

ORAȘUL INTERZIS

Daniel Newman, de la Newman Tours, ne sfătuiește: „Rezervați din timp, fiindcă statul limitează numărul de vizitatori la 80.000 pe zi. Și foarte important: nu vă uitați pașaportul.”

PE MARELE ZID

Newman spune: „Mergeți la Mutianyu ca să evitați aglomerați­a, sau chiar pe secțiunea Huanghuach­eng, din Era Ming, restaurată recent, care oferă vederi panoramice”.

 ??  ?? Media temperatur­ilor maximeMedi­a precipitaț­iilor Magazinele, cafenelele și locuințele suntalinia­te pe Nanluoguxi­ang, unul dintrecele­brele hutong-uri aleBeijing­ului.
Media temperatur­ilor maximeMedi­a precipitaț­iilor Magazinele, cafenelele și locuințele suntalinia­te pe Nanluoguxi­ang, unul dintrecele­brele hutong-uri aleBeijing­ului.

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania