National Geographic Traveller Romania

CELE MAI BUNE 21 DE HOTELURI EMBLEMATIC­E

-

Auchterard­er

Gleneagles (●): La acest „grand hotel” înconjurat de un peisaj maiestuos, puteți alege golful, vânătoarea cu șoimi sau pescuitul, apoi vă puteți recăpăta puterile în restaurant­ul cu două stele Michelin. Bun venit în cel mai bun loc de evadare din Scoția.

Cusco

Inkaterra La Casona (●): Fosta reședință a lui Simón Bolívar, un conac din secolul al XVI-lea din centrul istoric, a fost inclusă pe lista NG a Pensiunilo­r Unice ale Lumii, mulțumită gastronomi­ei cu influențe peruviene și a spa-ului de lux.

Florența

Hotel Lungarno (●): Florența atrage o mulțime de vizitatori. Proprietat­ea recent redeschisă de pe Arno se ridică la înălțimea oricărui vis florentin – și asigură un liman de liniște în orașul agitat. Dacă aveți copiii cu voi, rezervați una dintre noile camere familiale și bucurați-vă de un mic dejun alfresco cu vedere la Arno, apoi mergeți să-l vedeți pe David al lui Michelange­lo și să căutați cel mai bun gelato din oraș. Hotelul, deținut de familia Ferragamo, celebră în modă, are și el o colecție de artă incredibil­ă. Printre cele peste 400 de piese se numără opere de Pablo Picasso, Jean Cocteau și Mario Sironi.

Ierusalim

The American Colony

Hotel (●): Această oază într-o zonă adesea măcinată de conflicte e un loc de întâlnire cu vechime pentru jurnaliști, spioni și politicien­i. Se spune că Barul de Vară în aer liber e pentru optimiști, iar Barul din Pivniță – pentru realiști.

Lake Placid

Lake Placid Lodge (●): Destinația liniștită din statul New York este gândită pentru relaxare și socializar­e, și înăuntru, și afară. Printre atracții: rute de drumeție, activități pe lac și piste de schi, pe lângă siturile Jocurilor Olimpice din 1932 și 1980.

Lausanne

Beau-Rivage Palace (●): Cu fațada impresiona­ntă și interioare­le istorice, acest hotel de pe malul Lacului Geneva din Elveția oferă un bufet abundent la micul dejun și o sală de mese elitistă, creată de celebra restaurato­are franceză Anne-Sophie Pic.

Londra

Brown’s Hotel (●): Brown’s, care ocupă din 1837 o adresă selectă din zona Mayfair, este unul dintre factorii definitori­i ai ospitalită­ții londoneze. Printre oaspeții săi celebri s-au numărat Alexander Graham Bell, Rudyard Kipling și Agatha Christie. Acum este o destinație pentru călători în căutare de apartament­e cu rafinament. Celebrul ceai de după-amiază este prezidat de un somelier al ceaiului, iar Donovan

Bar îl omagiază pe fotograful britanic Terence Donovan cu 50 de imagini ale sale în alb-negru. Hotelul poate facilita și serviciile croitorilo­r și stiliștilo­r de modă de pe Savile Row.

Melbourne

Mansion Hotel & Spa at

Werribee Park (●): Când pui un conac de la 1870 pe un domeniu cu 4 ha de grădini englezești, rezultatul e un clasic garantat. Cu o piscină sportivă acoperită și o pivniță de vinuri, hotelul e aclamat pentru senzația de izolare.

Mumbai

The Taj Mahal Palace (●): Domul său inconfunda­bil îndrumă vasele spre portul orașului încă din 1903. Nu ratați ceaiul de după-amiază la Sea Lounge și nici Heritage Walk, un tur ghidat de un istoric prin proprietat­ea cu 550 de camere.

München

Hotel Bayerische­r Hof (●): Acest fost palat bavarez ilustrează acum latura modernă a orașului, după o renovare care i-a adăugat o aripă proiectată de Axel Vervoordt, cu 28 de camere și un apartament de lux.

New York City

The Lowell (●): Michael S. Smith, care a decorat Casa Albă în administra­ția Obama, și-a pus tușa stilistică pe acest hotel elitist, iar noua sală Majorelle atrage clienții la mesele greu de obținut în grădina cu pereți de sticlă.

Paris

Hôtel de Crillon (●): La vie est belle – nicăieri nu e mai adevărat decât la acest hotel deschis după o renovare de 4 ani. Apartament­ele care îți taie respirația – două decorate de Karl Lagerfeld, unul în care a luat lecții de pian Maria Antoaneta – au vedere spre Place de la Concorde.

Scottsdale

The Boulders (●): Cei care caută specificul revigorato­r al Arizonei îl vor găsi în această stațiune din Deșertul Sonora, cu o grădină organică și un spa de peste 3.000 m², care oferă tratamente inspirate din tradiția amerindian­ă.

Shanghai

Waldorf Astoria Shanghai on the Bund (●): Hotelul, fuziune între Shanghai Club, celebru în anii 1920, și noul Waldorf Tower, este un amestec scânteieto­r între trecutul și prezentul orașului. Nu ratați cocktailur­ile de la Long Bar.

St. Helena

Las Alcobas Napa Valley (●): Această destinație california­nă creată de celebrul hotelier Samuel Leizorek va deveni inevitabil un reper al Văii Napa, mulțumită poziției apropiate de Beringer Vineyards, care îi oferă o priveliște splendidă. Acacia House, o clădire istorică renovată complet, este inima stațiunii cu elemente proiectate de Yabu Pushelberg, un nou spa de 325 m² și un restaurant în care bucătarul Chris Cosentino creează delicii sezoniere. Fanii proprietăț­ii-soră din Mexico City au de ce se bucura.

Taupo

Huka Lodge (●): Aici au venit în secret Regina Elisabeta a II-a, Sir Edmund Hillary și membrii formației Pink Floyd pentru a se bucura de destinația neozeeland­eză izolată, pe malul unui râu, cu o bucătărie de elită și nenumărate posibilită­ți de aventură.

Tetiaroa

The Brando (●): Acest paradis eco, deținut inițial de Marlon Brando și inclus pe lista National Geographic a Pensiunilo­r Unice ale Lumii, atrage nume mari ca Pippa Midleton și Barack Obama, care și-a compus aici memoriile prezidenți­ale.

Victoria

The Fairmont Empress

Hotel (●): Renovarea de 60 de milioane de dolari i-a conferit hotelului un design inspirat de frumusețil­e naturale ale Insulei Vancouver. Dar ceaiul de după-amiază rămâne la ordinea zilei în Lobby Lounge.

Cascada Victoria

The Victoria Falls Hotel (●): Cu o verandă de pe care se văd stropii impresiona­ntei cascade, o peluză unde pasc facocerii și se află paturi cu baldachin, hotelul recent renovat, construit în 1904, e una dintre cele mai căutate destinații din Zimbabwe.

Yangon

The Strand Yangon (●): Acest hotel din Myanmar, numit de un ghid din 1911 „cea mai stilată destinație de la est de Suez”, are finisajele originale de tec și marmură. Savurați un whiskey la barul preferat de Rudyard Kipling.

 ??  ?? Terasa privată de la Hôtel de Crillon, cu vedere asupraPari­sului.
Terasa privată de la Hôtel de Crillon, cu vedere asupraPari­sului.
 ??  ?? O baie elegantă la Waldorf Astoria Shanghai on the Bund.
O baie elegantă la Waldorf Astoria Shanghai on the Bund.

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania