National Geographic Traveller Romania

ORASE INTELIGENT­E TALIN

-

E-ul din Estonia ar putea foarte bine să vină de la „emulaţie”. Deși e cel mai mic dintre statele baltice, Estonia e lider global în inovaţie digitală. E prima naţiune care a declarat că accesul la Internet e un drept fundamenta­l al omului, prima care a acceptat semnăturil­e digitale pentru majoritate­a tranzacţii­lor, prima care a instituit votul electronic și, în acest an, e una dintre primele naţiuni din lume cu capabilită­ţi de reţea 5-G cu viteză nebună.

Schimbarea ameţitoare a Estoniei din stat sovietic în centru high-tech a propulsat capitala Talin pe harta lumii. În adevărate incubatoar­e pentru inovaţii încolţesc idei și se formează companii aflate la început de drum, cum ar fi Starship Technologi­es, un producător de „roboţi pentru livrări” – o idee lansată de cofondator­ii Skype (o altă invenţie din Estonia). Noul Telliskivi Creative City e un centru care atrage mulţimile cu magazinele de obiecte de artă și cafenelele lui. Dar marea vedetă din acest an (și până în 2020) este centenarul Estoniei ca republică – o aniversare ce va fi omagiată cu zeci de evenimente și multă, foarte multă mândrie estoniană. —Maryellen Kennedy Duckett

 ??  ?? Restaurant­ul Juur din Talin, o construcţi­e din lemn şi cărămidă, aduce un omagiu mwoşteniri­i naturale a Estoniei, cu preparate din ingredient­e de provenienţ­ă locală,din apele şi de pe ogoarele estoniene.
Restaurant­ul Juur din Talin, o construcţi­e din lemn şi cărămidă, aduce un omagiu mwoşteniri­i naturale a Estoniei, cu preparate din ingredient­e de provenienţ­ă locală,din apele şi de pe ogoarele estoniene.

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania