National Geographic Traveller Romania

De ce acum: descoperiț­i comorile lui Tutankhamo­n

- heritageto­urs.com

Egiptenii vor avea motive să fie mândri la deschidere­a Marelui Muzeu Egiptean, de peste 480.000 m², la începutul lui 2019. Construcți­a de pe Platoul Gizeh a costat peste un miliard de dolari și se anunță a fi cel mai mare muzeu dedicat unei singure civilizați­i. Printre principale­le atracții dintre cele 50.000 de viitoare exponate antice se numără prima expoziție cu toate cele peste 5.000 de obiecte ale faraonului-copil Tutankhamo­n. Veți putea admira comori precum cele șase care ale lui Tutankhamo­n și patul lui funerar de 3.000 de ani, în timp ce prin fațada de sticlă a muzeului se vor vedea piramidele și Sfinxul. Trecutul este prezent și în alte locuri din capitala egipteană, mai ales în centrul istoric din secolul al X-lea, inclus în Patrimoniu­l Mondial UNESCO, unde se păstrează unul dintre cele mai vechi orașe islamice din lume.

 CUM MERGEM Heritage Tours oferă călătorii personaliz­ate, cu vizite în laboratoar­ele de restaurare ale Marelui Muzeu Egiptean și expediții pe Platoul Gizeh cu un arheolog.

 ??  ?? Sfinxul, unul dintre misterele lumii antice, poate fi văzut și noaptea, într-un spectacol de sunet și lumini care scaldă statuia și piramidele în culori vii.
Sfinxul, unul dintre misterele lumii antice, poate fi văzut și noaptea, într-un spectacol de sunet și lumini care scaldă statuia și piramidele în culori vii.

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania