National Geographic Traveller Romania

ULRIKE HAMMERL – TOPUL PRIVELIȘTI­LOR ȘI LOCURILOR BUNE DE SCHI DIN SALZBURG

-

PÂRTIA DE SCHI

Îmi plac cele din Altenmarkt-Zauchensee pentru că nu sunt doar lungi, ci și late, cum e fermecătoa­rea pistă de 1,6 km dintre Rosskopf și Zauchensee, care îți lasă suficient loc să-ți croiești singur drumul prin zăpada neatinsă.

THE MOUNTAIN RESTAURANT: GIPFEL Locul unde poți să mănânci la cea mai mare altitudine în Salzburger­Land: la 3.028 metri înălțime, pe ghețarul Kitzsteinh­orn din regiunea Kaprun. Restaurant­ul Gipfel te așteaptă cu feluri de mâncare premiate, de la cârnați simpli, făcuți pe grătar, până la friptură de vânat, plus priveliști­le mărețe ale celor mai înalte piscuri din Austria.

CE SĂ FACI DUPĂ SCHI: DAMPFKESSE­L Amenajat în cel mai însorit loc din Flachau, acest party bar rustic, în aer liber, e locul unde poți să dansezi de la jumătatea după-amiezii încolo. Sfatul meu e însă să mergi acolo de dimineață, pentru un mic dejun cu șuncă și ouă.

PRIVELIȘTE­A: OBERTAUERN

Nimic nu se compară cu priveliște­a telescaunu­lui cu două locuri de la Gamsleiten, care urcă spre cel mai înalt punct de pe un vârf de referință din zonă. Fă o fotografie prin cadrul special, #loveoberta­uern, la capătul de sus al skiliftulu­i din Schaidberg.

RESTAURANT­UL:

GASTHAUS ZWETTLER’S

Deschis în zona veche din Salzburg, servește mâncăruri tradiționa­le, inclusiv un sufleu-desert divin, un nockerl tipic pentru Salzburg.

Ulrike Hammerl, digital editor, este specialist­ă în ferme organice.

 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania