Practic Idei

Simple buburuze

-

Procedura este accesibilă și școlarilor, pentru că, în principiu, doar decupezi și lipești câteva elemente, așa că merită încercat, măcar ca proiect de weekend. Dar înainte de a începe, trebuie să procuri materialel­e: coală buretată roșie și neagră, autoadeziv­ă, ochi mobili autoadeziv­i cât mai mici, pânză de sac, ace de siguranță mai mici, creion, foarfecă mai mică, șnururi alb-roșu, plus o monedă de 50 de bani sau un dop de sticlă puțin mai mare.

ACESTA ESTE MODUL DE LUCRU

Desenezi un cerc pe spatele colii buretate roșii, desigur, ajutându-te de monedă sau de dopul folosit drept șablon. Apoi îl decupezi și îl tai în două jumătăți egale, cele două semicercur­i fiind aripile buburuzei. Pentru corpul acesteia desenezi tot un cerc, dar nu decupezi complet, ci lași într-o parte un surplus de material cam cât o boabă de fasole; bucățica aceasta va fi capul pe care trebuie să lipești ochii, deci ai grijă să fie suficient de mare. Decupezi și șase cerculețe negre foarte mici, pe care le lipești pe aripi, acestea fiind bulinele. Dacă îți este greu, poți face bulinele și cu un marker. Atașezi ochii, apoi aripile de corp. Tai un pătrățel din pânza de sac, deșiri puțin pe magine, apoi lipești buburuza, prinzi șnurul cu un ac de siguranță și gata mărțișorul. Procedând similar poți face fluturi, albine. O primăvară frumoasă să ai!

 ??  ?? Buburuzele astfel obținute se pot lipi direct pe ghivece, cutii de cadou, rame de oglindă, dulăpioare, magneți pentru frigider.
Buburuzele astfel obținute se pot lipi direct pe ghivece, cutii de cadou, rame de oglindă, dulăpioare, magneți pentru frigider.

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania