Practic Idei

Să plantăm zmeură

- @ Magda Bălănescu, loc. Alexandria, jud. Teleorman

Se trasează linii drepte pe solul unde va fi pusă zmeura și din loc în loc se vor sădi drajonii, la distanță de minimum 50 cm. Ideal este să se planteze pe porțiune de lungime de teren, nu înghesuite în pătrat, ca să aibă aer și lumină. De asemenea, este foarte bine să fie plantată pe lângă gard și, pe măsură ce crește, să fie legată în tufe.

Se face un cuib mic la sol, la fiecare tulpină, unde se va pune apă. Se recomandă ca apoi să se instaleze pe lungimea rândului un sistem de irigare prin picurare. La capetele rândurilor se vor pune spaliere, apoi se trag sârme, de la unul la celălalt. Zmeura va crește repede și se va face stufoasă, de aceea va trebui legată în mănunchi, pe sârme, astfel și culesul va fi mai ușor.

ALTE ÎNGRIJIRI NECESARE CULTURII

Peste iarnă nu necesită acoperire cu nimic, nu va fi afectată de temperatur­ile scăzute. Primăvara, se vor tăia crengile uscate de la fiecare arbust în parte, cam la 50 cm de la sol, și pe parcursul creșterii se va lega în mănunchi de sârmele orizontale. Zmeurul nu necesită stropire, este un arbust fructifer rezistent. Soare și apă dacă are, recolta va fi bogată. Iar dulceața de zmeură și pur și simplu fructele proaspete sunt un răsfăț! Spor la toate!

 ??  ?? Dacă vrei să ai recolte bune de zmeură, atunci ai grijă să nu înghesui plantele și să le întinzi pe spaliere.
Dacă vrei să ai recolte bune de zmeură, atunci ai grijă să nu înghesui plantele și să le întinzi pe spaliere.

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania