Practic Idei

Mărțișoare, tradiție și migală

- @ Corina Maria David, loc. Măneciu Ungureni, jud. Prahova

Mărțișoare, tradiție

și migală

Din micile bucăți de pânză rămase de la iile lucrate, au luat naștere mărțișoare­le mele, niște ii în miniatură!

Am croit din resturile de material, urmând pașii ca la o ie adevărată: două dreptunghi­uri mari și două mici reprezentâ­nd fața, spatele respectiv mânecuțele. Fiind totul în miniatură, se lucrează mai greu, trebuie ales un model mai mărunt ca să aibă loc. E bine să calculăm numărul de „musculițe” ale fiecărui model. După ce sunt croite piesele, se însăilează tivul și se face modelul găurelelor și modelul principal. Sub acest model, la bază, am cusut diverse modele pe orizontal pentru a accentua modelul principal. Când toate piesele au fost gata, a urmat asamblarea lor. Cu multă răbdare, ținând cont de îmbinarea de la gât prin care ulterior va trece șnurul, am încheiat mica ie. Am băgat șnurul, am atașat ciucurii la urmă, am cusut și partea de încrețire de la baza gâtului și ia a fost gata. Le-am călcat, le-am ambalat în folii transparen­te și le-am dăruit. Vă doresc o primăvară frumoasă!

 ??  ?? Ca model principal pe fețele bluzițelor am ales gărgărițe, trifoi cu patru foi, coșarul aducător de noroc, potcoave și albine.
Ca model principal pe fețele bluzițelor am ales gărgărițe, trifoi cu patru foi, coșarul aducător de noroc, potcoave și albine.

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania