Practic Idei

Băncuță de brad

- @ Magda Bălănescu, loc. Alexandria, jud. Teleorman

Mai întâi am îndepărtat buretele rupt, apoi soțul meu a căutat lemn în funcție de dimensiuni­le scheletulu­i de fier. A măsurat să fie scânduri puțin mai mari (aproximati­v 1,50 m lungime cu 60 cm lățime). A găsit trei bucăți de blăni din lemn de brad, pe care le-a tăiat apoi cu un ferăstrău electric.

CUM AM REALIZAT SPĂTARUL BĂNCII

Spătarul a considerat că-l poate face cu un model „în valuri”, pentru a da o idee de rustic. A desenat cu creionul o linie ondulată, apoi a tăiat cu ferăstrăul, împărțind astfel spătarul în două bucăți. Am vopsit și scheletul de fier și scândurile cu lac de lemn de calitate, într-o nuanță de vișiniu. După ce s-au uscat bine la soare, a prins scândurile pe scheletul de fier, după cum se vede în imaginea alăturată.

Urma fixarea băncii la poarta casei. Pentru a rămâne bine prins pentru o perioadă foarte lungă, era de înțeles că trebuia fixată în ciment. Așa că soțul meu a delimitat cu scândurele zona din dreptul băncii și a turnat o masă potrivită de ciment.

După uscare, băncuța frumoasă și sigură a găzduit copiii, care au fost foarte încântați să-și facă de lucru și să inventeze diverse jocuri la poarta noastră!

Sper că v-a plăcut proiectul nostru și va fi adoptat și de alți cititori.

Vă dorim spor în toate și idei bogate!

 ??  ?? Deși pare complicat, modelul spătarului „în valuri” poate fi pus în practică destul de ușor, desigur, dacă te pricepi puțin.
Deși pare complicat, modelul spătarului „în valuri” poate fi pus în practică destul de ușor, desigur, dacă te pricepi puțin.
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania