Practic Idei

O pisică răsfățată

- ✍ Fănica Doina Țană, Brăila

O pisică răsfățată

Am adus-o acasă, iar timp de o lună și ceva am hrănit-o cu lapte folosind o pipetă. Am mers cu ea la veterinar, am deparazita­t-o intern și extern imediat cum s-a mai mărit. Acum mănâncă hrană uscată, la pliculețe și, cum este o domniță educată, își face nevoile în litieră. Face multe prostioare, mai ales seara, când avem program de alergat, însă este așa de drăgălașă încât mai mereu îi iert poznele.

Fiind pofticioas­ă, îi mai ofer și din ce mănânc eu, că trebuie să guste și ea. Pussy este foarte alintată, dar și ea mă răsfață la rândul ei cu dragostea și drăgălășen­ia ei. Dimineața se suie peste mine în pat, se pune lângă urechea mea și oftează. Eu mă prefac că nu o aud și mă întorc pe partea cealaltă, dar fiind o luptătoare, nu se lasă, se mută și ea, insistă și atunci mă apucă râsul și mă joc cu ea. Atunci, bucuroasă, începe să alerge sprintenă prin toată casa.

Seara, pe Pussy o apucă dragostea; se tolănește lângă mine, mă linge pe mâini și pe nas și apoi începe să toarcă. Are și un obicei prost: noaptea pe la 4, când somnul este cel mai dulce, o apucă să se spele, se linge și, ca să fie tacâmul complet, își face și pedichiura, trage cu ghearele de cearșaf, de pătură. Până la urmă, mă scol, nervoasă că nu mă pot odihni. Ea stă pe covor și se uită la mine cu ochișorii ei mici, cu jucăria ei preferată între lăbuțe. Mă privește parcă rugându-mă să o iert și… ce să fac, o iert. O iau lângă mine în pat cu mare dragoste. Animalele pot fi niște prieteni buni, mai devotați și mult mai apropiați de noi decât semenii noștri. Vă doresc multă sănătate și aștept cât mai mule articole interesant­e.

 ??  ?? Pentru că pisicilor le place să se joace și să-și ascută ghearele, asigură și protejatei tale un spațiu special amenajat, altfel perdelele vor avea de suferit.
Pentru că pisicilor le place să se joace și să-și ascută ghearele, asigură și protejatei tale un spațiu special amenajat, altfel perdelele vor avea de suferit.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania