Practic Idei

Trei specii de clerondend­ron

- @ Florica Tauc, București

Genul Clerondend­rum cuprinde peste 400 de specii diferite, unele chiar pentru grădină. Sunt plante cu aspect de arbust sau cățărătoar­e; se pot lăsa și în ghivece atârnătoar­e. Sunt originare din regiunile tropicale și subtropica­le din Africa și Asia.

TREI SPECII DE REȚINUT

Primul despre care vreau să vă povestesc este Clerondend­rum ugandese, numit și coșarul aducător de noroc. Crește sub formă de tufă și are florile ca niște fluturași bleu-albăstrui. Înflorește din iulie până în septembrie. Iarna nu rezistă la temperatur­i mai mici de 15 grade Celsius, este iubitor de lumină și apă. Se înmulțește ușor în pământ amestecat cu nisip și acoperit cu PET. Clerondend­rum thomsoniae provine din Africa occidental­ă, are creșteri excesive și de aceea se aplică tunderi. Are înflorire bogată (produce flori roșii cu alb) și este iubitor de apă și lumină.

Cel de-al treilea este Clerondend­rum prospero, are flori albe care durează cam două săptămâni și care, spre finalul înfloririi, iau culoarea crem. Pentru el, temperatur­a ideală este 18-20 grade Celsius.

În perioada de înflorire, clerondend­ronii pot fi atacați de musculița albă. Toate cele trei specii de clerondend­ron despre care v-am povestit se întrețin ușor și mai sunt numite floarea dragostei. Sper că v-am convins să cumpărați aceste flori, pot reprezenta cadoul ideal pentru o primăvară frumoasă, mai ales că se apropie Mărțișorul și 8 Martie. Multe specii au flori parfumate, care apar de obicei către finalul verii. Flori frumoase să aveți!

 ??  ?? Clerondend­rum thomsoniae iubește apa și lumina și dacă le are, înflorește bogat.
Clerondend­rum thomsoniae iubește apa și lumina și dacă le are, înflorește bogat.
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania