Practic Idei

BRICOLĂM

-

22 Fluturi drăguți și în casă

24 O tradiție aproape uitată: opincăritu­l 25 Meșterim cu drag 26 Dichisuri croșetate

Pentru acest proiect îți trebuie: coli de hârtie colorată, foarfecă și pistol de lipit cu baghete de silicon. Poți folosi și carton colorat, dar foarte subțire. Dimensiune­a fluturilor rămâne la latitudine­a ta, dar bine ar fi să folosești două-trei mărimi și culori, dacă vrei să dai impresia de varietate.

Totul începe cu un pătrat de hârtie (noi am folosit unele de 10-15 cm), pe care îl îndoi urmând pașii de alături, adică mai întâi pliezi pătratul pe diagonale și pe mijlocul laturilor (fig. 1), apoi îl pliezi sub formă de triunghi, dar introducân­d restul hârtiei în îndoitură (fig. 2). După care ridici cele două colțuri mai ascuțite (atenție, doar primele) către centrul fostului pătrat (fig. 3). Întorci hârtia pe partea cealaltă și îndoi triunghiul pe jumătate, astfel încât măcar câțiva milimetri din vârf să depășească latura bazei (fig. 4). Întorci din nou hârtia și pliezi vârful rămas în afară peste partea cealaltă (fig. 5), apoi doar îndoi puțin hârtia pentru a lua formă de fluturaș.

La final, fixezi fluturașii pe perete cu ajutorul pistolului de lipit cu baghete de silicon. Cu cât alegi culori mai intense, cu atât fluturii vor fi mai vizibili. Mult succes!

 ??  ?? Poți picta fluturii, dacă vrei să fie mai bine individual­izați.
Poți picta fluturii, dacă vrei să fie mai bine individual­izați.
 ??  ?? 5
5
 ??  ?? 6
6
 ??  ??
 ??  ?? 1
1
 ??  ?? 2
2
 ??  ?? 4
4
 ??  ?? 3
3

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania