Practic Idei

Aripel, un pisoi norocos

- @ Reni Tăculescu, loc. Motru, jud. Gorj

Săracul pisoi stătea retras și tușea ca un copil cu laringită. Deși nu era tocmai capabil să-și căute de mâncare, nu se apropia de mâncarea lăsată pentru el decât dacă te îndepărtai. În scurt timp a fost tolerat și acceptat de celelalte pisici hrănite de oamenii din cartier. Mânca mereu tot ce i se oferea, însă nu progresa prea mult fizic și tusea nu îi dădea pace, iar toamna rece era deja aproape. Se obișnuise cu vocea mea și i-am pregătit un culcuș la intrarea în scară.

PISOIUL MUSAFIR

Gestul meu a fost înțeles de vecini și curând culcușul a fost primit în scara blocului, iar lui i s-a permis oricând accesul sau ieșirea, după bunul plac. Nu îi lipsea nimic, însă tușea, așa că am întrebat la o farmacie veterinară, unde am primit sfaturi și medicament­ele necesare. Noi avem acasă și un motan din rasa Ragdoll, în vârstă de 16 ani, crescut numai în casă, cu interacțiu­ne minimă cu alte pisici. La început, a fost o tatonare, s-au adulmecat minute în șir și, spre surprinder­ea mea, cel mic l-a atacat pe rezidentul casei. Probabil că Aripel i-a simțit teama de necunoscut. În scurt timp, au dat-o la pace și, de atunci, Aripel ne vizitează constant, mănâncă împreună, dar se întoarce la locul lui. Toate cele bune!

 ??  ?? Aripel a scăpat de tuse, doarme tot în culcușul din scara blocului. Când dispare, cu toții suntem îngrijoraț­i. Dar se întoarce.
Aripel a scăpat de tuse, doarme tot în culcușul din scara blocului. Când dispare, cu toții suntem îngrijoraț­i. Dar se întoarce.
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania