Practic Idei

Grădina zânelor

- @ Steliana Cristina Voicu, Ploieşti, jud. Prahova

Am făcut un plan al grădinii, am stabilit cum am vrea să arate, astfel încât castelul să fie proporţion­al cu grădina. Am avut în vedere mai multe aspecte: să existe un râu, să fie luminată grădina, plantele pe care le punem să nu fie doar de decor, ci să crească, dar să nu acapareze grădina. Am făcut o listă cu toate materialel­e care ne trebuie și am cumpărat doar o parte din ele (ghiveciul, pământul pentru flori), pe celelalte produse le-am avut pentru că eu și sora mea facem din când în când felicitări lucrate de mână, așa că nu am investit mult în acest proiect. Vă puteţi folosi de ce aveţi prin casă, după imaginația voastră.

CASTELUL TURN

Pentru castelul turn am folosit o sticlă din plastic rămasă de la iaurt, pe care am spălat-o bine și am uscat-o. Am pictat-o cu vopsele acrilice, care sunt mai lucioase decât acuarelele, se usucă repede și cu care se lucrează mai bine. Am optat pentru nuanţe de maro care să imite lemnul, iar poarta și geamurile le-am făcut albastre. Am lăsat peste noapte la uscat. A doua zi l-am decorat: am lipit pe sticlă o bandă adezivă decorativă ca o arcadă în jurul porţii, apoi cu lipici siliconic transparen­t am fixat o broșă-trandafir și tot felul de mărgeluţe pentru un aspect plăcut.

Acoperișul turnului l-am făcut un con din hârtie cartonată, pe care l-am lipit cu aracet și l-am lăsat la uscat. Am fixat pe el cu lipici siliconic boabe de cafea, pentru un aspect rustic. Pentru că zânele reciclează obiectele găsite prin pădure sau pierdute de oameni, am decorat cu ce aveam la îndemână: confeti, floricele, praf de zâne (sclipici verde), mărgele roz, fluturași, ghinde și muguri de brad. Am lăsat din nou la uscat.

Apoi am dat cu lipici siliconic pe gura sticlei pregătite anterior și i-am adăugat acoperișul.

AMENAJAREA GRĂDINII

Într-o jardinieră am pus pământ pentru flori, l-am stropit cu puţină apă, am pus din loc în loc mușchi (luat de la ţară). Am plantat câteva fire de iederă, crassula (care se prinde ușor și nu e pretenţioa­să) și seminţe de busuioc. Apoi am pus o crenguţă de măr îmbobocită pe post de stâlp. Am pus o arcadă dintr-o toartă a unui ghiveci mai vechi și un fir de trandafir boieresc.

În locul unde am amplasat castelul, nu am pus mușchi. Am înfipt în pământ un băţ mai lung și mai gros, am făcut o gaură în baza castelului (la baza sticlei) și am introdus castelul, ca să-l asigur și să stea mai bine. De jur împrejurul castelului am pus seminţe de busuioc. Abia aștept să răsară! Pentru pod și râu, am făcut o adâncitură în pământ, în care am pus pietriș albastru pentru râu. Pentru pod am folosit o pană pentru tablouri, dar puteţi folosi orice lemnișor avut la îndemână. Am mai adăugat o cărare colorată, care duce la râu, făcută din mărgele de la o brăţară mai veche. Pentru stâlpul de iluminat am folosit o crenguţă de măr, iar pentru felinar un lampion mic din hârtie de care am atașat cu sclipici o lumânărică electronic­ă, cu LED. Scopul nostru este să ţinem această grădină pe balcon și să lumineze discret. Punctul central al proiectulu­i îl constituie drăgălașa zână așezată în mijlocul grădinii, ca un gardian. Meșteriți și voi o grădină de zâne!

 ??  ??
 ??  ?? La vară va fi plăcut să stăm în balcon și să ne bucurăm de grădina noastră miniatural­ă la care am lucrat cu drag.
La vară va fi plăcut să stăm în balcon și să ne bucurăm de grădina noastră miniatural­ă la care am lucrat cu drag.
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania