Practic Idei

Etajeră de colț

- Natalia Neagu, loc. Stoenești, jud. Argeș Pe această etajeră țin și notițe despre flori, pomi fructiferi și legume, luate după articolele din revistă, a cărei colecție o dețin.

Ne trebuia mobilă pe colț în living, care să adune toate aparatele electronic­e. Am căutat în magazine, dar nu se potriveau nici ca dimensiuni, nici ca preț. Am vrut să comandăm, dar ni s-a părut scump. Atunci soțul s-a gândit să construias­că el acest colțar. Avea două leațuri de brad, vechi, uscate foarte bine și câteva scânduri late, bune pentru etajerele necesare.

Ca unelte a folosit: ferăstrău pendular, nivelă, daltă lată, ciocan, rindea electrică și un banc de lucru (la el în atelier).

CUM A PROCEDAT

Din cele două leațuri cu profil pătrat a făcut cadrul în triunghi isoscel, după dimensiuni­le necesare în colțul nostru. Cadrul a fost întărit cu scândurile late folosite pentru cele cinci etajere, deasupra fiind cea a televizoru­lui. A vopsit cu lac colorat, după ce a dat înainte de două ori cu ulei de in. Atenție! Se dă și cu lac, și cu ulei de două ori, dar în aer liber, deoarece emană un miros foarte puternic și trebuie lăsat obiectul vopsit trei zile să se usuce bine și să se aerisească. În afară de banii pentru lac și ulei (50 lei), nu ne-a costat nimic. Important este ca lemnul de brad și scândura pentru etajere să fie foarte bine uscate, deoarece lemnul verde se strâmbă după prelucrare. Noi am avut aceste materiale de la construcți­a casei. Sper că proiectul nostru v-a inspirat. Sănătate!

 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania