Practic Idei

Amintiri din Veneția

- Catița Petrovici, Svinița, jud. Mehedinți

Încă din prima zi am plecat, la pas, să facem cunoștință cu Veneția. Ne-a fermecat și uimit priveliște­a caselor „înecate” în apele canalelor care străbat orașul de-a lungul lui. Pe aceste canale se circulă doar cu vestitele gondole, negre, frumos ornate, bine capitonate. Străduțele sunt foarte înguste și în mulțimea aceea a turiștilor abia poți trece. La parterul tuturor imobilelor sunt zeci, sute și mii de magazine cu tot felul de produse. Dar predomină magazinele care au doar vestita sticlă de Murano sau măști de tot felul pentru că Veneția, ca și Rio, este orașul marilor carnavalur­i.

A doua zi, tot la pas, am plecat să vizităm podul Rialto de pe Marele Canal. Ne-a impresiona­t frumusețea, arhitectur­a și întreaga imagine a podului. Apoi am plecat

spre Piața San Marco, unde am intrat și la Basilica purtând același nume.

PALATUL DOGILOR

Palatul este imens și se spune că acolo, timp de aproape un mileniu, a domnit aceeași dinastie, din tată în fiu. La aceste clădiri ne-au impresiona­t ornamentel­e de pe acoperiș. Obosiți, dar fascinați de cele văzute, ne-am întors la hotel.

INSULELE MURANO ȘI BURANO

Murano este o insulă-oraș plină cu magazine în care predomină obiectele din celebra sticlă. De la micii cercei, broșe, brățări și până la masivele statuete, candelabre sau alte obiecte, totul e din prețioasa sticlă. La o mică fabrică, sub ochii noștri, trei meșteri sticlari au făcut, la foc deschis, o statuetă frumoasă. Am mers și la Burano, iar în a patra zi ne-am luat rămas bun de la Veneția.

 ??  ??
 ??  ?? La Palatul Dogilor ne-au uimit ornamentel­e filigranat­e de la partea superioră a clădirii.
La Palatul Dogilor ne-au uimit ornamentel­e filigranat­e de la partea superioră a clădirii.
 ??  ?? Burano atrage prin coloritul caselor. Fiecare fațadă a casei are o altă culoare. De la galben la oranj, roșu, verde, albastru, violet etc., nimic nu se repetă pe acea stradă.
Burano atrage prin coloritul caselor. Fiecare fațadă a casei are o altă culoare. De la galben la oranj, roșu, verde, albastru, violet etc., nimic nu se repetă pe acea stradă.

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania