Practic Idei

Care îți place?

-

Când faci planul pentru amenajarea grădinii cu flori sau a terasei, ia în calcul și tipul de vase care s-ar potrivi, deorece și ele influențea­ză estetic ansamblul. Poate chiar mai mult decât crezi. Uite câteva modele mai neobișnuit­e, care s-ar putea să te inspire!

Când apreciezi aspectul unei flori, bagi mai puțin în seamă un element semnificat­iv, și anume modul de prezentare, vasul în care este expusă. Dacă acesta este bine ales, sporește valoarea unui aranjament și calitatea amenajării.

CE STIL SĂ ALEGI?

Magazinele sunt pline de vase, care mai de care mai atrăgătoar­e, de la cele simple, de lut sau de plastic, la cele din tablă zincată sau din ceramică fină, frumos colorată și glazurată. Dacă spațiul balconului sau al grădinii este limitat, cele mai indicate vase sunt cele suspendate. Și aici opțiunile sunt nenumărate, dar te sfătuim să optezi pentru cele cu rezervor de apă încorporat, deoarece sunt mai greu accesibile.

ARMONIE

Caută ca ghivecele să completeze în mod fericit stilul general. Dacă pe balcon ai mobilă din răchită sau lemn natur, alege o combinație de ghivece de lut în tonuri clasice, lemn sau împletitur­i din crenguțe. Dacă ai optat pentru stilul vintage, atunci s-ar putea ca găletușele și jardiniere­le din tablă zincată antichizat­ă să fie cea mai bună alegere. Alături de scaunele din inox și sticlă se potrivesc mai degrabă vasele de ceramică fină, în tonuri neutre sau culori intense.

 ??  ?? Vasele cu flori orice formă! iau
Vasele cu flori orice formă! iau
 ??  ?? VASE ZÂMBĂREȚE. Pictează fețe simpatice sau lipește decupaje din autocolant. Produc un efect uimitor. POPULARE au devenit aranjament­ele din anvelope reciclate.
VASE ZÂMBĂREȚE. Pictează fețe simpatice sau lipește decupaje din autocolant. Produc un efect uimitor. POPULARE au devenit aranjament­ele din anvelope reciclate.

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania