Practic Idei

Să ne amuzăm în grădină

-

În seara de 8 Martie, după o zi grea de muncă, Ion vine acasă. Cum îl vede, soția, cam certăreață de fel, nici nu-l lasă să intre bine pe ușă că și începe cu reproșuril­e. - Auzi, dragă, tu chiar ai uitat ce zi a fost azi? La serviciu toate colegele mele au primit flori! Și erau minunate! - Păi sigur, de aia și au primit, răspunde Ion plin de năduf.

Un bărbat se laudă altuia: - M-a tot enervat nevastă-mea zilele astea, dar lasă că i-am servit-o și eu. I-am adus aseară un buchet de flori și toată noaptea s-a perpelit gândindu-se cu ce i-oi fi greșit.

Două prietene care nu s-au mai văzut de mult se întâlnesc și stau de vorbă: - Vai, dragă, dar ce bine arăți! Ai slăbit așa de mult! Spune-mi și mie cum ai reușit! Ai încercat vreo dietă nouă? - Da, de fapt, m-am dat pe legume. Morcovi, castraveți, varză, ardei... - Și cum le consumi? Mai mult fierte sau crude? - Le sap, le ud, le plivesc...

Un cuplu de îndrăgosti­ți se plimbă ținându-se de mână. La un moment dat, fata întreabă: - În ultima vreme nu mi-ai mai adus flori. Ești supărat pe mine? - Nu, iubito, doar că m-am mutat de lângă cimitir.

Discuție în parc: – Ce câine frumos aveți! Este de rasă? – Desigur, chiar de rasă pură. – Are și arbore genealogic? – Oh, nu are nevoie, îl folosește pe cel din grădină!

Un pui de arici obosit și adormit se atinge de un cactus și zice, căscând: - Vai, mămico, ce bine că te-am găsit! De când te caut prin grădină...

Dimineața devreme, după o noapte de beție cu prietenii, soțul ajunge acasă abia ținându-se pe picioare. Încearcă să descuie ușa de la intrare, dar este blocată pe dinăuntru. Așa că sună prelung. După câteva minute, își dă seama că tactica nu funcționea­ză și începe să strige în dreptul ferestrei: – Hai, draga mea, doar am adus cele mai frumoase flori pentru cea mai frumoasă femeie din lume! Îmbunată, soția, cu fața plină de cremă verde și părul pe bigudiuri, descuie uşa şi îl întreabă răstit: – Ei, și unde-s florile mele? Soțul răspunde mirat: – Probabil unde s-a ascuns și femeia aceea frumoasă.

La ora de instrucție, comandantu­l vrea să vadă ce progrese au făcut soldații și începe să le pună întrebări: - Soldat, dacă ajungem într-o localitate unde toate fântânile sunt infestate și nu avem altă sursă de apă, ce facem? - Bem bere, să trăiți!

Trei bărbați discută la o bere, iar din una în alta ajung să vorbească și despre relații și prietenele lor. La un moment dat, cel mai tânăr întreabă îngrijorat: - Auzi, dar cum să-i spun iubitei mele că a cam luat proporții, fără să se supere pe mine? - Nimic mai simplu, îi răspunde unul dintre prietenii lui. Ia-o la sentiment, spune-i ceva gen: Scumpa mea, când ne-am cunoscut erai ca o floricică, acum arăți ca un buchet!

Ce înseamnă o clipă de nebunie temporară? Simplu de explicat. Este ca atunci când un bărbat se întoarce dimineața împleticin­du-se de la cârciumă, intră în curte și, văzându-și nevasta că mătură de zor aleile, deschide gura și o întreabă: Auji, faci curat sau aji mai ai de gând să jbori pe undeva?

Un om tare grăbit intră într-un magazin cu aranjament­e florale, se uită la câteva buchete și începe să discute cu vânzătoare­a: - Bună ziua! Ce fel de flori aveți? - La noi toate sunt artificial­e. - Bine, dar sunt proaspete?

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania