Practic Idei

Dependența de jocuri și internet

-

În ultimii ani a crescut vertiginos numărul jocurilor video/online și al celor pasionați de ele. Subiectele, decorurile și opțiunile au devenit mai variate și jocurile aduc atâta plăcere, încât petrecem tot mai mult în fața ecranelor. Unii dintre noi nici de rețelele sociale nu se mai despart pentru mai mult de câteva ore. Este oare dependență? Cum o tratăm?

Jocurile video sau online creează dependență, la fel ca tutunul, alcoolul, stupefiant­ele. Nu înseamnă că oricine se distrează din când în când pe calculator are o problemă, așa cum nici oamenii care beau câte un pahar de bere sau vin la 2-3 zile nu sunt dependenți de alcool.

Dar dacă aceste activități devin căi pentru a scăpa de anxietate și îți ocupă zilnic mai multe ore ar trebui să îți dea de gândit. La fel și dacă te simți îngrozitor de neliniștit și de izolat când rămâi din întâmplare câteva ore fără acces la internet sau baterie la telefonul inteligent.

 ??  ?? STABILEȘTE LIMITE Prin intermediu­l jocurilor video experiment­ăm ceea ce ne este inaccesibi­l în viața reală, suntem răsplătiți, recunoscuț­i, devenim eroi. Și este în regulă atât timp cât nu ne este afectat ritmul normal al vieții.
A T PRACTIC S
Urmărește cât și ce joacă online copilul tău.
STABILEȘTE LIMITE Prin intermediu­l jocurilor video experiment­ăm ceea ce ne este inaccesibi­l în viața reală, suntem răsplătiți, recunoscuț­i, devenim eroi. Și este în regulă atât timp cât nu ne este afectat ritmul normal al vieții. A T PRACTIC S Urmărește cât și ce joacă online copilul tău.

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania