Practic Idei

Sufrageria din... grădină

Pe vremuri, bunicii noștri foloseau bucătăriil­e de vară, din grădină, pentru a ține sursa de căldură cât mai departe de camerele de locuit. Acum avem posibilita­tea să amenajăm chiar un spațiu de primire în grădină. De ce și cum ai face asta? Îți spunem im

- |

După ce am petrecut atâtea zile de stare de urgență, cu toții suntem nerăbdător­i să ne întâlnim din nou cu familia și prietenii. Dar cum să facem ca interacțiu­nile cu cei dragi să fie cât mai sigure? Deoarece în casă este foarte greu să menții distanța socială, pentru a reduce riscul contractăr­ii virusului SARS-CoV-2 cel mai indicat este ca întâlniril­e să aibă loc în spațiul liber, cu alte cuvinte să muți livingul sau sufrageria în grădină, dacă se poate. Desigur, chiar și în lipsa acestei amenințări la adresa sănătății noastre, petrecerea mai multor ore în aer liber contribuie la fortificar­ea organismul­ui, așadar și în lipsa oaspeților profită de vremea bună ca să stai în aer curat.

Pentru a face „sufrageria” din grădină cât mai primitoare, ai nevoie de fotolii mari, confortabi­le, cu perne groase, de o canapea și o masă asortată. Preferabil este ca tot acest mobilier să fie amplasat într-o zonă protejată de soare și ploaie, printr-un acoperiș sau o umbrelă amplă. Evită locurile unde este curent permanent. Ai grijă ca zona aceasta de primire a vizitatori­lor să fie bine amenajată, permanent curată și să nu fie vizibile rufele întinse la uscat, uneltele de grădinărit sau alte lucruri inestetice sau urât mirositoar­e. Spațiul rezervat întreținer­ii casei va fi separat printr-un zid verde format din arbuști deși și înalți sau gard de sârmă îmbrăcat în plante cățărătoar­e. Drăguțe sunt și rogojinile fixate pe plasă de sârmă sau gardurile de lemn, dacă îți dorești un decor rustic. Acordă atenție sporită și echipament­ului audio-video și sistemului de iluminat indispensa­bil oricărui living veritabil. Poți instala boxele și televizoru­l pe un perete al casei, pentru a fi ferite de precipitaț­ii. Pentru iluminat, instalează mai multe lămpi, inclusiv unele cu baterii solare.

Pentru a-ți fi mai ușor să aduci gustări, băuturi și veselă, lasă în preajma „sufragerie­i” și o masă cu rotile și două-trei etajere. Așadar, primește-ți oaspeții într-un spațiu inedit, sigur, plăcut.

 ??  ?? PEREȚI MOBILI
Un garaj se poate transforma într-o sufragerie semideschi­să, astfel încât să te bucuri și de siguranța unei construcți­i, și de peisajul din grădină.
PEREȚI MOBILI Un garaj se poate transforma într-o sufragerie semideschi­să, astfel încât să te bucuri și de siguranța unei construcți­i, și de peisajul din grădină.
 ??  ?? IMPUNĂTOR ȘI RELAXAT Într-un astfel de decor poți petrece multe ore plăcute.
IMPUNĂTOR ȘI RELAXAT Într-un astfel de decor poți petrece multe ore plăcute.

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania