Practic Idei

Adio, plictiseal­ă!

Suntem tentați să credem că jocul reprezintă apanajul copilăriei, dar în realitate, din fericire, el ne însoțește într-un fel sau altul toată viața și are un rol foarte important.

-

Jocul ne ajută să progresăm din punct de vedere cognitiv, lingvistic, fizic și emoțional. Reprezintă un mediu în care copilul învață reguli sociale și înțelege modul altora de a comunica. Jocul presupune adaptare continuă, ca și în viață, relaționar­e, deprindere­a anumitor aptitudini, a unui set de valori comune, respectare­a unor reguli și, desigur, competitiv­itate. Stimulează memoria, capacitate­a de a înțelege situații complexe, de a lua decizii rapid, de a lucra în echipă. Dar jocul ne oferă și posibilita­tea să ne refugiem într-o lume creată de imaginația noastră, într-o realitate modelată doar după dorința noastră, în care interpretă­m orice rol vrem, de la rege, la bucătar, de la robot, la animal fantastic. Jocul stimulează inițiativa și curajul de a participa la competiție.

 ??  ?? T PRACTIC Rezervă câte 30 de minute zilnic să te joci cu cineva.
AVANTAJE MULTIPLE Jocurile ajută inclusiv la sudarea relației dintre părinți și copii.
T PRACTIC Rezervă câte 30 de minute zilnic să te joci cu cineva. AVANTAJE MULTIPLE Jocurile ajută inclusiv la sudarea relației dintre părinți și copii.

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania