Practic Idei

Vacanță la mare

- Monica Viericiu

Nu știu alții cum sunt, dar eu când mă gândesc la vacanță, instant îmi imaginez marea calmă, cu ape călduțe și valuri înspumate care ne mângâie tălpile. Până acum nu am avut norocul să ajung pe tărâmuri cu plaje exotice, dar m-a vrăjit deja Marea Neagră. Poate că nu găsești pe malul ei nisipul alb și fin din alte părți, apele ei nu au claritatea și culoarea celor de pe litoralul elen, dar este, totuși, cuceritoar­e. De asta cred că s-au convins și miile de turiști, tineri sau vârstnici, care aleg să-și petreacă aici concediul an de an.

Pentru toți aceștia, dar și pentru cei care încă nu s-au convins de farmecul mării, am realizat această ediție specială a revistei. Te invit să-ți decorezi casa în culorile țărmului, să descoperi istoria hamacului, să îți creezi un ambient marin cu decorațiun­i simple, unele bricolate chiar de tine, precum cufărul piraților, panoplie cu noduri, instalație mobilă cu bărcuțe. Dacă ești pasionată de grădinărit, află cum se cultivă flori ca gladiolele, limba-mării și steaua-marinarulu­i.

Îți mai prezentăm pe scurt beneficiil­e algelor, ale măslinelor și ale talasotera­piei. Însoțește-ne într-o scurtă călătorie virtuală prin top 10 cele mai frumoase insule din întreaga lume. Și pentru că poate atâta colindat ți-a făcut foame, am pregătit și câteva rețete cu pește, tocmai bune de încercat când ajungi la mare sau te lupți cu dorul de ea.

Dacă teama de coronaviru­s, situația financiară sau alte probleme personale nu îți permit să mergi la mare anul acesta, adu-o la tine acasă cu ajutorul amenajăril­or interioare. Credem că se poate. Tu ce părere ai?

 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania