Practic Idei

Alegerea piscinei

Dacă locuiești la casă, probabil îți dorești și o piscină care să te facă să uiți de arșița verii. Dar cum o alegi pe cea potrivită?

-

Dacă anii trecuți eram mai mult tentați să mergem la bazine publice, pandemia de coronaviru­s ne-a făcut să fim mai atenți la sănătate și la persoanele de care ne apropiem. De aceea, mulți proprietar­i de curți înclină deja să-și cumpere o piscină pentru familie.

Cum o alegi pe cea mai bună? Greu de spus, dar trebuie să ții cont de câteva recomandăr­i. În primul rând să stabilești un buget, dacă va fi o piscină permanentă și care este scopul ei. Dacă vrei să investești în aspectul curții, o piscină îngropată sau semi-îngropată (indicată în special pe terenurile în pantă) îți vor aduce plusul de stil la care visezi. Se pot face diverse forme și dimensiuni, inclusiv pentru înot de performanț­ă. Sunt mai costisitoa­re, mai rezistente în timp și cresc valoarea unei proprietăț­i imobiliare cu până la 20%. Pe de

altă parte, aceste piscine necesită o autorizați­e de construcți­e obținută de la primărie și pentru ele va fi nevoie să plătești ulterior și impozit separat de cel pentru teren, fiind considerat­e construcți­i. Dacă vrei mai puțină bătaie de cap, orientează-te spre bazinele suprateran­e, cu pereți metalici sau liner și structura din cadre de oțel cu scânduri. Acestea se pot demonta, deci le poți schimba amplasarea în grădină dacă vrei să schimbi designul, și costă mai puțin. Au doar formă circulară, ovală sau dreptunghi­ulară și mărimi diverse. Spre deosebire de cele îngropate, au o singură adâncime, de la 1 m la 1,5 m, deci nu sunt potrivite pentru copii foarte mici. Pentru bălăceala acestora sunt mai indicate minipiscin­ele gonflabile. Tot în variantă gonflabilă găsești și produse destinate adulților și în care încape o mică familie. Acestea au marele avantaj că se instalează foarte ușor. Prețurile încep de la 250 lei. Deci relaxează-te și tu la piscina de acasă!

 ??  ?? T PRACTIC S
Piscina dreptunghi­ulară este mai economică.
AI GRIJĂ LA BUGET O piscină îngropată, din rășini poliesteri­ce și fibră de sticlă, costă de la 25.000 lei fără montaj. Întreținer­ea piscinei (curățarea pereților, filtrarea și dezinfecți­a apei etc.) presupune alte costuri lunare.
T PRACTIC S Piscina dreptunghi­ulară este mai economică. AI GRIJĂ LA BUGET O piscină îngropată, din rășini poliesteri­ce și fibră de sticlă, costă de la 25.000 lei fără montaj. Întreținer­ea piscinei (curățarea pereților, filtrarea și dezinfecți­a apei etc.) presupune alte costuri lunare.

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania