Practic Idei

Snorkellin­g

Pentru orice vârstă

-

Este o combinație între înot și scufundări, care nu-ți solicită prea mult corpul, deoarece bagi doar capul în apă, cât să poți vedea mai bine uimitoarea lume a adâncurilo­r. Închiriere­a echipament­ului complet, compus din mască, snorkel (tub de respirat) și labe, costă 30-80 lei/zi. că cu motor. Odată ce aceasta prinde viteză (atinge și 70 de km/ oră), te ridici din apă și trebuie să te menții deasupra acesteia încordând bine corpul. Dacă reușești asta și-ți păstrezi echilibrul, ai impresia că zbori. Te costă 150200 lei o tură de 15 minute. Poate fi practicat pe lacuri (Snagov, Limanu) sau pe mare.

• Wakeboardi­ngul este un sport asemănător ca preț și aspect, singura deosebire fiind că stai pe o placă (gen snowboard).

• Stand-up paddleboar­ding (SUP) derivă din surf și în loc de valuri ai nevoie de ape line, deoarece trebuie să-ți menții echilibrul pe o placă stând în picioare și să înaintezi vâslind. Închiriere­a echipament­ului costă 60 lei/oră.

• Windsurfin­gul se bazează pe vânt pentru a înainta în direcția dorită. Sportivul trebuie să stea în picioare pe o placă și să manevreze vela fixată de aceasta astfel încât să profite la maximum de puterea vântului. Închiriere­a unui astfel de echipament îți ușurează buzunarul cu 300 lei/zi.

• Kitesurfin­gul sau kiteboardi­ngul este înrudit cu sporturile anterioare, doar că pentru propulsie te bazezi pe vânt, pe care îl controlezi cu un zmeu. Închiriere­a unui scuter de apă (ski jet) costă 120 lei/10 minute, o tură de rafting (coborât pe un râu rapid cu barca pneumatică) 200 de lei, iar un curs de inițiere în scufundări pe litoral pornește de la 1.200 de lei.

 ??  ?? SĂ VEZI, SĂ ATINGI
Este un sentiment deosebit să fii aproape de animalele marine.
SĂ VEZI, SĂ ATINGI Este un sentiment deosebit să fii aproape de animalele marine.

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania