Practic Idei

Pentru ten

Măști eficiente

-

Adăugarea spirulinei în măștile de ten îmbunătățe­ște aspectul pielii, o face mai luminoasă, mai netedă și hidratată. Amesteci bine o linguriță de spirulină pudră cu o linguriță de miere și o picătură ulei esențial de levănțică. Aplici pe ten, lași 15 minute să acționeze, apoi clătești cu apă călduță. obținută din algele albastre care cresc în ocean și în lacurile sărate din zonele cu climă tropicală. S-a demonstrat că are un puternic efect antiinflam­ator și antioxidan­t, că scade colesterol­ul, trigliceri­dele și tensiunea arterială. Administra­rea ei accelereaz­ă metabolism­ul, crește rezistența fizică și imunitatea, detoxifiaz­ă, ajută la scăderea greutății corporale, dar și amelioreaz­ă stările de anxietate, depresie, îmbunătățe­ște memoria, învățarea și ajută la o mai bună concentrar­e.

Dacă optezi pentru varianta sub formă de pulbere, dizolvi o linguriță dimineața într-o jumătate de cană cu apă, dar o poți, de asemenea, adăuga drept condiment în salate, supe-creme, piureuri și chiar prăjituri. Pentru efect, se recomandă cure mai lungi, de aproximati­v trei-șase săptămâni.

Băile cu alge sunt indicate în reumatism, recuperare după fracturi, deoarece contribuie la refacerea oaselor și a tegumentel­or. Unele ajută la scăderea în greutate. Întrucât algele mai estompează cearcănele și pungile de sub ochi, calmează iritația și înroșirea pielii, o hidratează bine și previn îmbătrânir­ea acesteia, au fost incluse în multe creme, loțiuni și alte produse cosmetice pentru ten.

 ??  ?? EFECTE VIZIBILE Atenuează ridurile fine, tonifiază, uniformize­ază.
EFECTE VIZIBILE Atenuează ridurile fine, tonifiază, uniformize­ază.

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania