Practic Idei

Flota e la înălțime

Cei mici se plictisesc repede de lucruri și cum nu poți cumpăra mereu altele, nu ai decât să le înfrumuseț­ezi pe cele existente. Dacă lustra este prea simplă, agață de ea o instalație mobilă. Iată cum se face una cu bărcuțe de hârtie.

-

Dacă nu ai ce face într-o după-amiază, construieș­te cu copilul tău o flotă de bărcuțe de hârtie.

Ai nevoie de trei coli A4 albe, patru bețe de frigărui din bambus, 1 m de panglică îngustă albă și albastră sau ață de cusut, pensulă mică, vopsea acrilică albastră și roșie, foarfecă, marker negru cu vârf cât mai subțire (A).

CUM PROCEDEZI

Legi bețele de lemn în cruce două câte două și le suprapui centrele, formând o rozetă, apoi faci bărcuțele. Pentru cele mari folosești 1/2 de foaie A4, pentru cele mici 1/4. Ca să obții bărcuța, îndoi hârtia pe mijloc, apoi aduci colțurile laturii pliate pe mijloc (1). Ridici marginea pe fiecare parte (2) și îndoi colțurile (3), obținând un coif, pe care îl deschizi

și apoi pliezi invers (4), colț pe colț, obținând un pătrat (5) ale cărui colțuri le ridici spre centrul coifului. Obții un nou triunghi, tot ca un coif, care se deschide (6) și se pliază invers (7), rezultând un pătrat cu o tăietură pe diagonală (8). În acest moment bărcuța este gata, tot ce mai ai de făcut este să tragi de colțurile libere ale hârtiei, și aceasta va deveni o barcă. Este mai ușor de făcut decât de explicat. Doar urmărește imaginile. Pictezi bărcuțele, le desenezi ancora (B), numele, hublouri, valuri, pești. Apoi le înțepi cu un bețișor pe centru și introduci sfoara cu grijă să nu se lărgească orificiul (C). Faci două noduri ca să oprești alunecarea bărcuței, apoi legi celălalt capăt de extremitat­ea câte unui bețișor de bambus din rozetă. Echilibrea­ză bețele folosind bărcuțe de aceeași mărime.

 ??  ?? T PRACTIC Dă câte un nume fiecărei bărcuțe din flota ta.
VARIANTĂ Panglicile dau un plus de culoare, dar dacă vrei ca navele să pară că plutesc, suspendă-le cu ață albă sau chiar cu gută.
T PRACTIC Dă câte un nume fiecărei bărcuțe din flota ta. VARIANTĂ Panglicile dau un plus de culoare, dar dacă vrei ca navele să pară că plutesc, suspendă-le cu ață albă sau chiar cu gută.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania