Practic Idei

În mijlocul naturii

Natura ne ajută să ne relaxăm, să ne încărcăm cu energie pozitivă. La acest aspect s-au gândit și cei care au construit căsuțe în copac, fie ca loc de joacă pentru copii, fie pentru închiriat.

-

Oschimbare de peisaj este întotdeaun­a benefică, dacă vrei să scapi de stresul cotidian. Iar dacă ajungi să stai mai mult timp în mijlocul pădurii, să asculți foșnetul frunzelor, cântecul păsărilor, te vei simți mai bine cu fiecare zi pe care o petreci în acest mediu. Asta mai ales dacă ai și toate condițiile de trai și poți privi totul de la înălțime. Așa a apărut ideea căsuțelor în copac, construite după modelul observatoa­relor de vânătoare. Mai întâi au fost dorite de copii ca loc de joacă special, unde poveștile pot prinde viață. Apoi au fost căutate de adulți care au vrut să petreacă vacanțe sau chiar să locuiască permanent în case pitulate printre ramurile copacilor mai semeți.

Mulți adulți caută locuri inedite, unde să-și retrăiască o parte din copilărie, când se cățărau fără grijă prin pomi, sau să-și îndeplinea­scă un vis la care pe vremuri nu aveau acces.

Dacă te tentează doar să petreci câteva zile de concediu într-o casă construită în copac, poți merge la complexul Harmonie (Predeal, jud. Brașov), Vadul Lupilor (Moisei, jud. Maramureș), Porumbacu Tree House (Porumbacu de Sus, jud. Sibiu), Edenland Park (Balotești, jud. Ilfov), Transylvan­ia Log Cabins (Peșteana, jud. Hunedoara).

Dacă vrei să deții o căsuță în copac, reține că prețul uneia pe comandă pornește de la 10.000 de lei și aceasta pentru un model micuț, mai mult pentru uzul copiilor. Prețul însă va fi calculat în funcție de mai mulți factori, printre care suprafața platformei, înălțimea la care va fi ridicată, mărimea căsuței, dacă va fi izolată termic și vopsită, ce tip de scară alegi, mărimea ferestrelo­r.

 ??  ?? T PRACTIC S
Verifică rezistența căsuței în fiecare primăvară. ÎN REGIE PROPRIE Poți să-ți construieș­ti și singur o astfel de căsuță, dar ia în considerar­e toate elementele pentru siguranța celor care o vor folosi.
T PRACTIC S Verifică rezistența căsuței în fiecare primăvară. ÎN REGIE PROPRIE Poți să-ți construieș­ti și singur o astfel de căsuță, dar ia în considerar­e toate elementele pentru siguranța celor care o vor folosi.

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania