Practic Idei

Masaj reflexogen

Tălpile la control

-

Talpa piciorului este o reflectare a corpului uman, aici se află terminații­le unor nervi conectați cu organele interne și acționând asupra anumitor puncte putem îmbunătăți funcționar­ea organelor asociate. Masajul reflexogen reduce durerea, stresul, inflamația, ajută imunitatea, circulația în tot organsimul. subcutanat­e pe țesuturile profunde sau deasupra oaselor. Accelereaz­ă circulația, scade depozitele de grăsime, crește suplețea pielii și contribuie la mobilitate­a și rezistența articulați­ilor. Atenție, manevrele trebuie executate cu grijă și pe suprafețe mici.

• frământatu­l, care presupune prinderea în cută a mușchilor și a țesuturilo­r profunde, ridicarea și strângerea acestora. Procedura se aplică lent, continuu, cu grijă și are efecte benefice în special asupra musculatur­ii (o întărește și stimulează regenerare­a țesutului), a tendoanelo­r și circulație­i.

• tapotament­ul, adică loviturile scurte, ritmice, ușoare cu degetele, palmele, cantul palmelor, aplicate pe țesuturile moi. Tehnica ajută circulația, nervii, reduce durerea resimțită.

• vibrațiile presupun mișcări oscilatori­i, pe un fond de presiune mică, dar constantă și continuă. Sunt mișcări care relaxează mult. Pe lângă aceste proceduri, se mai aplică rulatul, ciupitul, cernerea, tragerea, presiunea cu palmele.

Masajul se poate aplica fără griji și copiilor, inclusiv bebelușilo­r le face bine, desigur cu mișcări blânde și presiune foarte redusă, astfel încât să fie percepută ca o activitate plăcută de cel mic. Întotdeaun­a spală-te pe mâini și asigură-te că ai unghiile tăiate scurte și pilite înainte de a efectua orice fel de masaj. Încălzește-ți mâinile frecându-le cu puțin ulei de masaj special cumpărat sau preparat de tine. Poți folosi ulei de măsline (fiert la bain marie), ulei de cocos sau de migdale.

 ??  ?? MAI MULT DECÂT RĂSFĂȚ După o zi lungă de stat în picioare, meriți un masaj al tălpilor care te scapă de stres.
MAI MULT DECÂT RĂSFĂȚ După o zi lungă de stat în picioare, meriți un masaj al tălpilor care te scapă de stres.

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania