Practic Idei

Frumusețea se menține cu fructe

Ce zici de o piele mai netedă, mai luminoasă, mai fină? Pentru asta nu este nevoie să apelezi la tratamente sofisticat­e, poți încerca măștile faciale preparate acasă, din fructe.

-

Pe lângă efectul antioxidan­t foarte important pentru menținerea tinereții și sănătății organismul­ui, atunci când sunt consumate, fructele se dovedesc un aliat prețios și când vrem să îmbunătăți­m aspectul tenului. Din ele se pot prepara o mulțime de măști faciale cu reale efecte în diverse probleme.

• Pentru ten uscat. Pasează o banană coaptă cu o lingură de miere și una de iaurt. Întinde pasta pe față și așteaptă 15-20 de minute să acționeze, apoi clătește cu apă călduță.

• Pentru ten luminos. Pasează o piersică bine coaptă (curățată de sâmbure), deci mai moale, cu o lingură de iaurt, una de ulei

de măsline extravirgi­n, una de miere. După ce ai omogenizat compoziția, o întinzi ușor pe față. După 20 de minute o îndepărtez­i delicat, clătind cu multă apă ceva mai răcoroasă.

• Pentru riduri. Prepară o mască facială din pepene galben (100 g) pasat și amestecat cu 2 linguri de miere. Omogenizea­ză și apoi, cu amestecul obținut, masează cu mișcări delicate toată fața, gâtul și decolteul, insistând asupra zonelor cu probleme. Asupra acestora, pentru absorbirea mai profundă a ingredient­elor, execută mișcări circulare. Clătește după 20 de minute de la aplicare. Și masca pe bază de caise (cinci fructe coapte pasate cu o lingură de smântână) are efecte bune împotriva ridurilor.

• Pentru ten gras. Șterge-te seara pe față cu suc de portocală sau lămâie și lasă să se usuce.

• Pentru ten sensibil. Amestecă piure de pepene galben cu suc de portocale și morcov ras fin. Întinde pe față și clătește, după 20 de minute, cu apă călduță.

 ??  ?? T PRACTIC S
Fă-ți un obicei bun, aplică măști cu fructe.
PENTRU SIGURANȚĂ Caută fructe cât mai puțin tratate chimic.
T PRACTIC S Fă-ți un obicei bun, aplică măști cu fructe. PENTRU SIGURANȚĂ Caută fructe cât mai puțin tratate chimic.

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania