Practic Idei

Călătorii

Remediu antistres

-

Când te simți obosit psihic, mergi în parc, la pădure, la mare. cursuri de balet. Caută activități care se potrivesc personalit­ății tale, dar fii deschis și la unele noi, pentru că până nu încerci nu știi cu adevărat dacă sunt sau nu pe gustul tău. Nu-ți fie teamă să ieși din zona de confort, privește totul ca pe o aventură, ca pe o șansă să explorezi domenii noi, să cunoști oameni noi, să te descoperi pe tine până la urmă. Îmbrățișea­ză viața și oportunită­țile oferite.

De fiecare dată când ai zile libere, fie că este doar un weekend sau un întreg concediu, schimbă peisajul, mergi la munte, la mare, la țară, la rude, oriunde ai ocazia să vezi locuri noi, să încerci lucruri noi. Viața trece indiferent cum o trăiești, deci măcar să ai amintiri frumoase la bătrânețe.

Hobby-urile ne aduc fericire, respectiv un nivel crescut de endorfine și serotonină, hormoni responsabi­li atât de starea psihică de bine, dar care acționează și împotriva tuturor tipurilor de durere din organism, ca un analgezic. Iar dacă se nimerește ca pasiunile tale să implice și activități fizice sau timp petrecut în aer liber, sănătatea ta va avea și mai mult de câștigat.

Oxigenarea organismul­ui contribuie hotărâtor la găsirea echilibrul­ui psihic, la energizare, așa că profită de toate ocaziile de a desfășura activități în aer liber, fie că presupun efort intens (cățărări, tăiat lemne) sau mai redus (grădinărit, pescuit, plimbări). Bucură-te de vacanță, dar rămâi activ. Amintește-ți de lucrurile pe care ai visat tot anul să le faci și luptă ca ele să devină realitate.

 ??  ?? T
PRACTIC
SPECTACOLU­L NATURII Aerul curat, spațiile vaste alungă pe loc stresul.
T PRACTIC SPECTACOLU­L NATURII Aerul curat, spațiile vaste alungă pe loc stresul.

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania