Practic Idei

Ochi de dragon

Vacanțele înseamnă relaxare și visare, iar dacă se poate și puțină distracție făcând ceva inedit. Ce zici de un pandantiv ochi de dragon, meșterit chiar de tine?

-

Lecturile din vacanță cuprind adesea și subiecte fantastice. Cum în ultima vreme au tot fost în atenție cărți și filme cu dragoni, te invit să meșterești ceva deosebit, un pandantiv ochi de dragon. Proiectul este potrivit și pentru copiii cărora le place să modeleze.

Pentru asta ai nevoie de următoarel­e: lut polimeric de modelaj, vopsea acrilică diverse culori (eu am folosit verde, galben, albastru, negru, auriu), picături de sticlă albastră sau verde cu finisaj clar (nu mat sau strălucito­r), o pensulă medie și una foarte fină, o plasă cu ochiuri mari, o

bucățică de sfoară, șnur subțire, tub de lipici instant, o sârmuliță.

CUM PROCEDEZI

Iei o bucată de lut (cu uscare la aer) de mărimea unei nuci, închizi bine punga, apoi frămânți foarte bine bucățica ta, până devine substanța omogenă și maleabilă. O înfășori cu plasa (2) și strângi ușor până se imprimă modelul care seamănă cu solzii unei reptile. Apoi așezi deasupra ei o picătură de sticlă și apeși delicat doar cât să se imprime puțin forma și o scoți (3). Acum faci cu sârmulița un mic orificiu în lut, pe unde vei pune șnurul, sau un anou metalic pentru a suspenda pandantivu­l. Pictezi picătura pe partea ei plată (pe spate), făcând o linie neagră foarte subțire (4), să pară pupila, apoi poți să aplici puțin auriu pe toată suprafața ca să fie mai interesant­ă. După ce se usucă, o apeși pe lut mai mult, astfel încât să fie încastrată. Vopsești cu grijă și la final adaugi tușe aurii cu pensula ori cu un burete. Dacă ai o bucată mai subțire de lut ori este prea tare, poți să vopsești lutul (5) și la final să lipești „globul ocular” și o „pleoapă” (6) făcută dintr-un crâmpei de sfoară vopsită cu aceeași culoare.

 ??  ?? T PRACTIC Agață pandantivu­l pe un lănțișor cu inel mare și gata, ai un breloc!
SCOATE ÎN EVIDENȚĂ Folosește două culori la fiecare pandantiv, să se observe bine textura, solzii.
T PRACTIC Agață pandantivu­l pe un lănțișor cu inel mare și gata, ai un breloc! SCOATE ÎN EVIDENȚĂ Folosește două culori la fiecare pandantiv, să se observe bine textura, solzii.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania