Practic Idei

Înnoptatul

O provocare

-

află dacă vreunul are probleme speciale de sănătate de care trebuie să țineți cont sau se află sub vreun tratament. Ai grijă ca trusa medicală să conțină fașă, antidiarei­ce, antiinflam­atorii, antitermic­e, dezinfecta­nt etc.

Ține minte că nu orice izvor pitoresc pe care îl întâlnești are apă bună de băut. Și apa limpede poate fi poluată sau infestată cu diverși microbi periculoși, așa că nu consuma decât apă din

Dacă mergi cu cortul, montează-l mereu înainte de lăsarea serii, asigură-te că este amplasat pe teren neted, într-un loc ferit de curent, dar expus la soare. Nu stabili tabăra chiar pe malul apei, pentru că nivelul ei poate deveni o problemă peste noapte. sursele indicate de localnici sau despre care ai auzit din surse sigure. Dacă nu ai altă soluție și singura sursă de apă din zonă este nesigură, atunci înainte de a bea pune în ea tablete dezinfecta­nte (1/1l de apă).

Pentru amintiri frumoase, redu la minimum consumul de alcool pe munte și nu lăsa vreodată focul nesupraveg­heat. Strânge toate gunoaiele în urma ta, chiar dacă sunt și elemente biodegrada­bile, gen șervețel, cotor de măr. Respectă natura care te-a primit frumos, nu scrijeli coaja pomilor, nu culege toate florile de pe pajiște și consumă doar fructele de care ești absolut sigur că sunt comestibil­e. Dacă în drumul tău întâlnești ciuperci, mai bine ocolește-le, pentru că și cei mai experiment­ați cunoscător­i le mai încurcă și este de ajuns un singur exemplar toxic să contaminez­e întreaga recoltă. Drum bun!

 ??  ?? UN PEISAJ DE VIS Pe crestele munților pare că au dispărut toate problemele de până acum.
UN PEISAJ DE VIS Pe crestele munților pare că au dispărut toate problemele de până acum.

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania