Practic Idei

Dor de ducă

- Monica Viericiu

Când problemele se tot adună și abia mai reușești să le faci față, o variantă ar fi să fugi câteva zile departe de tot ce te stresează. Un concediu petrecut la munte, în mijlocul naturii, poate să îți aducă energia care îți lipsește și, de ce nu, inspirația salvatoare, pentru că uneori soluțiile se află chiar în fața noastră, doar că suntem prea încrâncena­ți sau obosiți să le vedem.

Cum pandemia ne afectează în continuare pe toate planurile și riscul de contaminar­e cu noul coronaviru­s crește alarmant, dacă vrei să petreci vacanța în siguranță opțiunile cele mai indicate sunt să te retragi cu familia sau cu doar câțiva prieteni foarte apropiați într-o cabană închiriată numai pentru voi sau să stai la cort și să-ți petreci timpul făcând drumeții, stând la soare. Sau poate preferi să trebăluieș­ti prin grădina cu flori de la țară sau de acasă, ori să te răsfeți cu tratamente cosmetice preparate chiar de tine.

Oriunde ai merge, chiar și în cele mai izolate localități, respectă regulile de distanțare și de igienă. Cu cât intri în contact cu mai puține persoane, cu atât cresc șansele de a nu te infecta. Noi îți oferim sfaturi despre odihna activă, despre căsuțele din copaci (pe care le poți construi sau închiria), despre mersul pe munte și regulile de bază pentru a călători în siguranță, despre cum ne ferim de insecte și cum remediem mici probleme ale pielii. Poate ai renunțat la voiajele în străinătat­e, dar ai ocazia să redescoper­i România, așa că mergi în concediu și bucură-te de frumusețil­e naturii, găsește-ți echilibrul, încarcă-te de energie pozitivă.

 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania