Romania Libera - Friday Edition

CAZURI ÎN CURS

-

Apărăm în momentul de față un proprietar creștin care găzduiește nunți la ferma lui. Orașul în care trăiește a legiferat printr-o ordonanță penală că nu se pot „discrimina” nunțile homosexual­e. Cu toate că sunt sute de alte opțiuni și o mulțime de alți proprietar­i care nu au nicio problemă cu nunțile gay, acum el este hărțuit în tribunal și doar la un pas de a-și pierde munca de o viață. Unui alt proprietar pe care îl apărăm i se cere, sub forța legii, să permită bărbaților să folosească baia de femei din incinta business-ului său. Pentru că el refuză, este dat în judecată și hărțuit, cu scopul expres de a-l falimenta.

O altă clientă se afla în vestiarul femeilor de la o sală de fitness. Pe când se schimba, a observat că un bărbat în toată firea o studiază. Îi cere bărbatului să plece din sală pentru ca ea să se poată schimba liniștită. Bărbatul îi spune ca el, de fapt, este femeie și că se simte hărțuit și discrimina­t. Bărbatul sună la 911, iar femeia este dată afară și i se anulează abonamentu­l la sală pe motiv de intoleranț­ă. Mai multe detalii despre acest caz pe pagina de la Liberty Counsel.

California a legiferat anul trecut că funcționar­ii din sistemul de sănătate trebuie să folosească „numele și prenumele preferat” al paciențilo­r. Adică, dacă un bărbat se crede femeie, doctorii și asistentel­e sunt fortați să abandoneze realitatea și să numească bărbatul cu apelativ de femeie. Iar dacă refuză, legea spune că vor fi amendați cu până la 1.000 de dolari, ba chiar și închiși până la un an.

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania