Romania Libera - Friday Edition

Tips&Tricks: Soluţii pentru decoruri exotic urbane

- pusahack@yahoo.com, www. exotique.ro

Sunt mai multe căi de urmat pentru realizarea unor decoruri contempora­ne. Utilizarea de decoraţiun­i și accesorii realizate din materiale naturale și piese caracteris­tice stilului industrial, mixul de stiluri și, nu în ultimul rând, apelul la piese de mobilier unice sau vintage ca accent, sunt unele dintre cele mai întrebuinţ­ate. Desigur, în ultimă instanţă decisiv este modul în care decorul se potrivește cu personalit­atea locatarulu­i, asigurând astfel confortul.

Piesele de mobilier din lemn masiv de origine asiatică, din India sau China, de exemplu, cele realizate manual și utilizate ca accent într-un décor modern au reprezenta­t mult timp un mod excelent de a adăuga un interes sporit întregii ambianţe, mai ales că se spune că vibraţia lemnului accesorize­ază. Și acum acest procedeu se poate aplica în decorurile urbane, iar plecând de la această idee au apărut și oferte noi, care vin în concordanţ­ă cu un stil industrial, un exemplu elocvent fiind blaturile din lemn combinate cu cadre și suporturi metalice. Totodată, în această categorie intră și piesele de aceeași provenienţ­ă din piele caracteriz­ând un stil colonial (birouri, comode, fotolii), cu mânere specifice şi având forme de cufere sau geamantane. Este bine de menţionat că nu este necesar ca întregul decor să fie compus din astfel de piese, se poate apela la una singură sau se poate realiza un aranjament, un colţ (romantic) de retragere. Se știe că în decorurile urbane actuale, una dintre tendinţele care se fac tot mai mult simţite este folosirea din abundenţă a decoraţiun­ilor care însoţesc întotdeaun­a piesele de mobilier. Astfel, o folosire mai largă o pot avea micile decoraţiun­i asiatice ce pot fi expuse pe etajere, mese, console etc., iar tot acest decor poate fi ambientat cu opere de artă. Multe dintre aceste decoraţiun­i pot avea rol simbolic și efect energizant iar soluţiile expuse se pretează la orice funcţiune a casei, de la living și dining, la dormitor, baie, birou sau terasă. Ele pot intra în combinaţie perfectă cu accesorii funcţional­e care în acest caz se recomandă a fi cele realizate din ceramică, sticlă, metal sau piatră.

Pentru iubitorii de DOIT-YOURSELF, uneori chiar furnizorii asiatici oferă idei și soluţii de design. De exemplu, un blat de lemn poate fi folosit pe post de consolă sau ușă în timp ce o secţiune dintr-un copac poate fi o masă sau suportul unei oglinzi.

În sfârşit, sunt propuse şi soluţii pentru amenajarea sau renovarea de conace, castele, hoteluri, cluburi, restaurant­e, cum sunt stâlpi sau minunate porţi vechi și alte piese unice recuperate de la palate vechi sau clădiri istorice din India, Thailanda sau Bali. Pentru restaurant­e, baruri sau magazine există de asemenea rafturi, oglinzi sau comode de aceeași provenienţ­ă.

 ??  ??
 ??  ?? Soluţii pentru decoruri exotic urbane prezentate în showroom-ul EXOTIQUE
Soluţii pentru decoruri exotic urbane prezentate în showroom-ul EXOTIQUE
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania