Romania Libera - Friday Edition

Portul Constanţa, modernizat de firma unei familii din Italia

Compania din peninsulă a câștigat o licitație de 165 milioane lei, TVA inclusă

- Cristian Hagi

Ocompanie care aparține unei familii din Italia va moderniza Portul Constanța, după ce a câștigat o licitație organizată de Compania Națională Administra­ția Porturilor Maritime Constanța. Investiția se numește „Modernizar­ea infrastruc­turii portuare prin asigurarea creșterii adâncimilo­r șenalelor și bazinelor și a siguranței navigației în Portul Constanța”, iar la licitație a fost desemnată câștigătoa­re firma Impresa di Construzio­ni ING e Mantovani SPA, în calitate de antrepreno­r. Firma este deținută de familia italiană Chiarotto. Valoarea contractul­ui este 139.317.822,44 lei (fără TVA), adică 165.788.208 lei, cu TVA inclusă. Durata contractul­ui este de 20 de luni.

Proiectul este finanțat prin Programul Operaționa­l Infrastruc­tură Mare POIM 2014-2020.

În contract sunt prevăzute lucrări de dragaj pentru aducerea la cota proiectată a bazinelor și șenalelor din Portul Constanța, adâncirea bazinului portului de lucru și a șenalului de acces către acesta din Portul Constanța Sud.

În bazinul portului de lucru unde adâncimea proiectată este de 7 metri se va draga până la adâncimea de 9 metri. Proiectul mai include lucrări de protecție a cheurilor din portul de lucru și realizarea unui sistem hidrografi­c, respectiv o navă hidrograf.

Acest proiect este implementa­t în scopul asigurării condițiilo­r de navigație în siguranță pe șenalele de acces, bazinele de manevră și bazinele danelor din Portul Constanța.

Obiectivul principal al Companiei Naționale „Administra­ția Porturilor Maritime” SA Constanța îl constituie asigurarea condițiilo­r optime pentru dezvoltare­a Portului Constanța, în sensul consolidăr­ii poziției acestuia ca port maritim eficient, durabil și sigur, cu rol esențial în dezvoltare­a economică a țării.

 ?? FOTO: SHUTTERSTO­CK ??
FOTO: SHUTTERSTO­CK
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania