Romania Libera - Friday Edition

Valize celebre despre care nu știai că există

-

Scandalul #TeleormanL­eaks a pornit de la un cetățean de bine care a trimis valiza TelDrum redacției RISE Project. Mai mulți cititori fideli au început să ne trimită și nouă valize ale unor personalit­ăți cel puțin la fel de populare ca Liviu Dragnea. Motivul a fost simplu. Pe vremea în care au găsit valizele în curțile lor, RISE Project nu exista. Prin urmare, cetățenii nu au știut cui să le trimită. După ce au realizat că valizele pot fi trimise la presă, redacția AC a fost luată cu asalt. Iată ce conțin câteva dintre valizele primite de noi.

Valiza lui Traian Băsescu

Prima valiză pe care am deschis-o i-ar fi aparținut lui Băsescu. Ea conține: o șuviță de păr (origine necunoscut­ă), telefonul unei jurnaliste, două sticle de scotch, două pungi de cuburi de gheață lichefiate, 138 bărcuțe de hârtie, frumos împachetat­e, dosarul medical al lui Stolojan, două brelocuri tip Emil Boc, dosarul FLOTA, golit de conținut, o agendă cu numere de telefon (iată câteva dintre numere: C Ă C Ă R Ă U, Tăriceanu, șters cu pixul, Nuți, Boc, Dottore). Citim, analizăm, revenim.

Valiza lui Adrian Năstase

Valiza lui Năstase conține: un fular marca Burberry, mai multe puști de vânătoare și gloanțele aferente, două cartoane de ouă, mai multe costume tip travesti, cinci tablouri, trei tocuri de geam tip termopan, portretul lui Iliescu, o țintă tip darts cu poza lui Băsescu pe centru și săgețile aferente, cătușe de pluș, o cutie de bomboane.

Valiza lui Ion Iliescu

Cea mai prăfuită dintre toate, valiza lui Iliescu este totuși într-o stare de sănătate acceptabil­ă. Ea conține: Karl Marx – Capitalul, ediție limitată cu autograf, fotografii tip portret înrămate înfățișând­u-i pe Lenin și Stalin, două căști de mineri cu lanternă, două bastoane, trei panseluțe de la Universita­te, un disc de vinil cu Cristi Pațurcă, șuvițe de păr din ceea ce pare a fi barba lui Emil Constantin­escu, un volum Shakespear­e – Opere Complete, în limba engleză, o fotografie tip buletin cu Adrian Năstase.

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania