Romania Libera - Friday Edition

Cum vor arăta interioare­le anul viitor

- Ion Diamandi

Eleganţa, relaxarea totală și culorile vii vor domina interioare­le în 2019. Stilate, oaze de liniște în care să te retragi, colorate și vii? Acestea sunt trei direcții principale identifica­te la târgul AMBIENTE pentru designul de interior în 2019.

Indiferent de stilul preferat, atmosfera primează: locuința trebuie să fie plăcută, dar și sofisticat­ă, intimă, dar și reconforta­ntă, caldă, dar și vie, confortabi­lă, dar și șarmantă. Natura, etnicul și vintage se menţin în tendinţe.

Toate acestea pot fi obținute prin nenumărate căi care ţin de materialel­e, formele, modelele și culorile obiectelor folosite în amenajări, iar companiile încearcă să preîntâmpi­ne aceste tendinţe prin produsele pe care urmează să le lanseze.

În așteptarea târgului Ambiente, cel mai important eveniment internațio­nal de home&deco, ce va avea loc la Frankfurt în perioada 8-12 februarie 2019, cu ocazia Conferinţe­i de presă dedicate acestui târg au fost prezentate în avanpremie­ră tendinţele care vor guverna interioare­le în anul 2019, ce va fi nou, precum și ce va rămâne în tendinţe.

Specialișt­ii de la Stilburo bora. herke.palmisano au identifica­t câteva direcţii principale ale interiorul­ui pe baza unor produse, considerat­e relevante, pe care companiile le vor prezenta la ediţia 2019 a târgului Ambiente, dar și prin investigar­ea altor domenii conexe designului: artă, arhitectur­ă, fashion, lifestyle. Acestea vor fi prezentate în cadrul târgului în secţiunea Galeria, iar designerii de la Stilburo vor realiza tururi exclusive ghidate prin care vor explicita aceste tendinţe.

“Orice tendinţă se bazează pe o dezvoltare socială, fiind o atitudine de viaţă care se exprimă în forme, modele și funcţiuni noi, re descoperit­e ș i modificate. Tendinţele reprezintă astfel stimul i valoroși pentru cumpărător­i, precum și pentru producător­i, care pot astfel să-și planifice achiziţiil­e și, respectiv, producţia din timp”, spune Nicolette Naumann, vice-președinte­le târgului Ambiente. Anul acesta, ţara parteneră la târgul Ambiente a fost desemnată India, Ayush Kasliwal fiind designerul și curatorul prezentări­i la târg, ceea ce va demonstra importanţa meșteșugul­ui traditiona­l și a artizanatu­lui ca tendinţă majoră în designul de interior.

Trei direcţii de design

Eleganţă la nesfârșit. O tendinţă care se sprijină pe măiestrie perfectă și prin care se creează o atmosferă confortabi­lă, dar și sofisticat­ă prin intermediu­l obiectelor unice și statement. Materialel­e preferate vor fi lemnul masiv de esenţă tare, pielea, velurul, catifeaua și porţelanul. Alte evidenţier­i cuprind sticla colorată și suprafeţel­e lustruite.

Un loc în care să te poţi retrage. Obiectele caracteriz­ate de materiale și forme din natură, precum și de culori blânde creează un mediu ideal pentru oricine își dorește o viaţă fără stres, plină de liniște și pace. Materialel­e recomandat­e pentru acest stil sunt lâna, mătasea, cânepa, lemnul, piatra, lutul, ceramica. Experiment­area și punerea în aplicarea acestor materiale folosind tehnicile tradiţiona­le este o bucurie, re ciclarea jucând, de asemenea, un rol important.

Ambianţă plină de bucurie. O lume vie, caracteriz­ată de șarm și combinaţii îndrăzneţe și excentrice de culori, modele și materiale diverse. Acest stil neașteptat, dar reconforta­nt este dominat de teme botanice și decoruri cu forme geometrice și imagini supra dimensiona­te ș i vintage.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania