Romania Libera - Friday Edition

Mirage, mai mult decât un covor

-

Se spune că toate creaţiile încep cu un joc. Patricia Urquiola, renumit designer, a imaginat un produs textil care induce iluzii optice prin combinarea geometriei și culorilor în mișcare.

MIRAGE este ultima colecţie de covoare a firmei GAN concepută de Patricia Urquiola și produsă cu lână din Noua Zeelandă în tehnica artizanală de mână înnodată. Aceste produse sunt accesorii pentru decorul de interior, dar, în același timp, pot fi considerat­e opere de artă sau produse de divertisme­nt. Mirage este un covor complet atipic nu numai datorită formei sale neregulate, dar și efectului special pe care îl generează atât asupra celui care îl privește, cât și asupra spaţiului pe care îl ocupă.

Încă de la jumătatea secolului XX un grup de artiști au început să creeze opere de artă jucându-se cu forme geometrice, linii și culori, arta optică (Op-art) devenind o avangardă a epocii. Dezvoltare­a tehnologii­lor 3D a repus pe tapet produsele și creaţiile care produc efecte optice.

Putând fi instalat și pe perete și fabricat complet artizanal, fiecare covor Mirage este unic. Este disponibil în trei palete de culori: albastru, portocaliu și nud, fiecare model fiind compus din trei culori de bază și 10 gradiente de culoare, în total 30 de nuanţe distincte pentru fiecare piesă.

Este de menţionat că lâna din Noua Zeelandă din care sunt confecţion­ate covoarele Mirage este o fibră naturală de calitate, durabilă, reciclabil­ă, biodegrada­bilă, hipoalergi­că și ușor de întreţinut.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania