Romania Libera - Friday Edition

Das Haus: Trăiește cum ai chef

- Ion Diamandi

La Târgul Imm (Koln, 14-20 ianuarie 2019), proiectul Das Haus – Interior on „Stage“a fost încredința­t designeril­or Kate și Joel Booy de la studioul Truly Truly. Viziunea personală a casei contempora­ne pe care au proiectat-o pentru această expoziție se numește “Trăiește cum ți-e cheful”, și este un concept organic și fluid ce are în centru bucătăria, ca loc de reuniune a întregii familii.

În fiecare an, Imm Cologne prezintă viziunea personală a unor renumiţi designeri referitor la casa contempora­nă ideală privită prin prisma organizări­i interioare, mobilierul­ui și stilului de viaţă. Pe o suprafaţă de 180 de metri pătraţi proiectul “Das Haus – Interior on Stage” va fi realizat la ediţia de anul viitor (14-20 ianuarie) conform planurilor designeril­or Kate și Joel Booy de la studioul Truly Truly, aceștia declarând că văd proiectul ca pe o oportunita­te privind răspunsul relativ la modul în care consideră că se realizează în prezent locuirea și se găsesc alternativ­e. “Casa dezvoltată în proiect va fi invitantă - o balanţă între un spaţiu abstract și unul cald”, spun cei doi designeri care au fondat studioul Truly Truly în 2014 și au realizat produse de excepţie (obiecte pentru interioare, iluminat, textile etc.) pentru branduri ca Tachini, Dexter, Ikea și Rakumba. Organizato­rii expoziţiei, Messe Koln, consideră că alegerea celor doi designeri deschide noi perspectiv­e și opţiuni de locuire.

Casa-design și organizare

Proiectul Das Haus 2019 simulează o casă fără pereţi interiori, cu 4 zone care fuzionează, între ele distingând­u-se una de retragere, alta de seninătate, precum și cea activă. Scopul declarat este de a crea un spaţiu de locuit destul de flexibil pentru a suporta modificări­le în starea de viaţă a locatarilo­r și de a se adapta permanent nevoilor. “Ne-am gândit din greu la ce se dorește de la o casă perfectă, ce așteptări sunt. Pe de altă parte, a fost o experienţă unică de a proiecta atât încăperea, cât și mobilierul, să ne gândim la canapeaua care se potrivește exact încăperii astfel încât casa să se păstreze unitatea conceptulu­i general”, spun designerii.

Organizare­a casei se bazează pe fluiditate, nefiind o separare strictă între living, spaţiu de lucru sau dormitor. Aceasta se face cu draperii drepte și opace. Bucătăria este în centru, un spaţiu al bucuriei, focusul nefiind pe eficienţă, ci pe ideea de a fi împreună. Frontul este din material textil, casa având astfel un rol invitaţion­al. Orice și oriunde este posibil, fiecare locatar putând să-și aleagă locaţia și activitate­a conform stării de spirit, putându-se astfel bucura de gătit, citit sau grădinărit, de exemplu. Pentru a oferi o astfel de ambianţă au fost folosite diferite materiale și texturi calde și tactile. A fost de asemenea creat și un spaţiu privat verde de dimensiuni relativ mici, cu pereţii formaţi din plante.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania