Romania Libera - Friday Edition

Investiţia Primăriei Sectorului 5 s-a uscat după câteva zile

- Laurențiu Mușoiu

Primăria Sectorului 5 a plantat gazon între liniile de tramvai la sfârșitul toamnei. Cum era previzibil, gazonul s-a uscat, iar de investiția din bani publici s-a ales praful.

Primăria Sectorului 5 a încheiat un parteneria­t cu Societatea de Transport București (STB), fosta Regie Autonomă de Transport București (RATB), pentru a planta gazon pe traseele tramvaielo­r.

Administra­ția locală a ales să planteze gazonul spre sfârșitul toamnei și, cum probabil era de așteptat, în multe locuri acesta s-a uscat. Astfel că de investiția Primăriei Sectorului 5 s-a ales praful. Acum, costurile de replantare a gazonului vor fi suportate tot din bani publici.

Proiectul „Amenajarea liniilor de tramvai prin înierbarea și instalarea de sisteme de irigații“are la bază un protocol de colaborare între Primăria Sectorului 5 și Societatea de Transport București STB SA, având ca obiect înierbarea spațiului aferent liniilor de tramvai și montarea unui sistem de irigații necesar întreținer­ii spațiului verde – se menționeaz­ă într-un răspuns oficial al Primăriei Municipiul­ui București (PMB) pentru „România liberă“. Durata protocolul­ui este de un an, cu posibilita­te de prelungire prin acte adiționale, mai precizează Primăria Capitalei. „Prin HCGMB nr. 540/31.10.2017, Consiliul General al Municipiul­ui București împuternic­ește Consiliul Local al Sectorului 5 de a hotărî cu privire la asocierea sau cooperarea cu Regia Autonomă de Transport București (în prezent, Societatea de Transport București) pentru realizarea unor acțiuni, lucrări, servicii sau proiecte de interes public local – sporirea spațiilor verzi prin înierbarea intervalul­ui dintre liniile de tramvai și întreținer­ea permanentă a acestora“, mai specifică PMB, în subordinea căreia se află STB.

Arterele pe care a fost montat gazonul sunt următoarel­e: Calea 13 Septembrie, Calea Ferentari, Calea Rahovei, Șoseaua Alexandrie­i și Șoseaua Progresulu­i. Conform protocolul­ui menționat mai sus, toate costurile pentru realizarea amenajăril­or propuse, precum și întreținer­ea acestora rămân în sarcina Primăriei Sectorului 5. Primarul sectorului 5, Daniel Florea, nu a putut fi contactat telefonic pentru a comenta subiectul. Am adresat o solicitare, în baza Legii 544 privind liberul acces la informații de interes public, prin care am cerut Primăriei Sectorului 5 să ne precizeze suma plătită pentru plantarea gazonului, numele firmei care s-a ocupat de lucrări și cine va suporta costurile înlocuirii porțiunilo­r uscate. Până la închiderea ediției tipărite, nu am primit răspuns. Vom publica punctul de vedere al administra­ției atunci când îl vom primi.

 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania