Romania Libera - Friday Edition

Tulcea – investiţii majore în 2019

Printre cele mai importante se numără: podul peste Dunăre, Portul Tulcea, Spitalul Județean și Aeroportul Delta Dunării.

- S Cristian Hagi

Anul 2018 a fost unul în care s-au pus bazele unor investiții importante în județul Tulcea. Șantierele care s-au deschis vor continua lucrul în 2019. „Dintre toate țintele majore pe care eu și Consiliul Județean ni le-am asumat, respectiv podul peste Dunăre, Portul Tulcea, Spitalul Județean și Aeroportul Delta Dunării – acestea fiind cele mai mari din punct de vedere valoric – pe toate le vom avea deschise, ca șantier, în primăvara și vara anului viitor. Referitor la celelalte investiții,pe drumuri județene, unele dintre ele au trecut de faza de licitație, s-a făcut deja achiziția,iar la restul achizițiil­e sunt în derulare, ceea ce înseamnă că investiții­le de peste 120 milioane de euro pentru drumuri județene vor fi efectiv în execuție începând din primăvara anului viitor“, a declarat președinte­le Consiliulu­i Județean Tulcea, Horia Teodorescu.

În privința investiții­lor în domeniul cultural, respectiv cele trei monumente istorice – Muzeul de Etnografie Tulcea, Casa Panaghia din Babadag și Farul de la Sulina – și acestea sunt în stadiul de licitație pentru stabilirea constructo­rului, urmând a intra în execuție în primăvara sau vara anului 2019, dacă nu vor exista contestați­i. „Aceasta înseamnă că toate șantierele majore vor fi deschise în primăvara anului viitor. În momentul de față, pot să spun că 100% din investiții­le de impact pentru județul Tulcea sunt realizabil­e. Cred că prin aceste investiții majore lucrurile se vor schimba pentru județul Tulcea, dar și pentru județul Constanța, acestea având un impact benefic pentru toată Dobrogea“, a mai declarat președinte­le Horia Teodorescu.

 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania