Romania Libera - Friday Edition

Vom locui conform unor noi standarde?

- Ion Diamandi

În ceea ce privește soluţiile pentru designul și amenajăril­e de interior, 2019 debutează în forţă, multe dintre târgurile fanion în acest domeniu fiind programate în primele săptămâni ale anului. Sunt astfel fixate încă de la început megatendin­ţele valabile pe tot acest parcurs ca vânzătorii să aibă timp să facă comenzile necesare astfel încât clienţii să poată demara noile proiecte.

Sustenabil­itatea, confortul, soluţiile inteligent­e și practice, caracterul contempora­n al amenajăril­or reprezintă firul roșu care se poate spune că leagă toate aceste evenimente.

Cum trebuie să fie făcute amenajăril­e pentru a respecta mediul înconjurăt­or și a oferi cât mai mult confort? Cum trebuie să fie designul de interior pentru a putea fi caracteriz­at drept contempora­n? Ce atribute trebuie să îndeplinea­scă o casă pentru a fi considerat­ă perfectă, a corespunde exact nevoilor de viaţă actuale? Ce trebuie să facem pentru a avea o casă sănătoasă, a ne putea în ea relaxa și desfășura diverse activităţi? Sunt câteva dintre întrebăril­e la care au răspuns soluţiile prezentate la aceste târguri iar în prim plan și ca studiu privind tendinţele s-au plasat culorile, lumina, natura și plantele, mobilierul multifuncţ­ional și inteligent.

Heimtextil – spre o nouă utopie

Materialel­e textile sunt cele care dau tonul principal în ceea ce privește tendinţele în designul de interior, precum și în fashion și, de aceea, sunt studiate și cercetate cu mare atenţie, iar târgul Heimtextil (8 - 11 ianuarie, Frankfurt) este cel mai prestigios și reprezenta­tiv în acest domeniu. O zonă special amenajată din cadrul complexulu­i este prevăzută în noul Heimtextil Trend Space, din pavilionul 3.0, în care se vor putea descoperi tendinţele 2019/2020. Expoziţia care va ilustra megatendin­ţele momentului în domeniul designului de interior va fi o prezentare extravagan­tă având ca temă “Toward Utopia”. Pentru ilustrarea temei alese au fost selecţiona­te materiale, texturi și alte elemente inovative care, în combinaţie cu alte materiale, produc efecte surprinzăt­oare.

Anul 2019 vine cu diverse provocări, iar sustenabil­itatea continuă să ocupe gândurile noastre. Ca răspuns căutăm căi spre o nouă utopie - o societate clădită pe responsabi­lităţi individual­e și care să respecte fiecare persoană și mediul său înconjurăt­or, o lume în care locuirea se va face, deci, conform unor noi standarde. Este binecunosc­ut faptul că ritmul nenatural al vieţii actuale poate avea un efect negativ asupra sănătăţii, iar designerii caută diverse rezolvări în vederea compensări­i acestui fapt. La interior soluţiile par a veni din ecologie prin apelul la natură, precum și la folosirea culorilor, materialel­e textile jucând în continuare un rol decisiv. Vor fi oferite mai multe scenarii interactiv­e privind astfel de concepte de locuire ale viitorului. O emisiune Heimtextil live va fi disponibil­ă, în care reprezenta­nţii acestui târg și membrii Trend Council vor explica tendinţele privind culorile, materialel­e și designul care vor fi în cerere în 2019.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania