Romania Libera - Friday Edition

MAFIA GUNOAIELOR, milioane de euro din deșeuri îngropate. Ministerul Mediului, complice!

Dovezi de nezdruncin­at în legătură cu corupţia endemică din instituţii­le de mediu din Gorj, ai căror șefi au fost revalidaţi în funcţii de ministrul Mediului, Costel Alexe.

-

În mijlocul comunei Bălești, imediat lângă Târgu Jiu, îți zgârie privirea munții de baloți cu deșeuri, fix ca aceia importați ilegal din Occident, iar mirosul pestilenți­al îți taie răsuflarea.

În mijlocul comunei Bălești,imediat lângă Târgu Jiu, îți zgârie privirea munții de baloți cu deșeuri, fix ca aceia importați ilegal din Occident, iar mirosul pestilenți­al îți taie răsuflarea. Baloții occidental­i se văd și mai bine într-o fotografie realizată deunăzi de Garda de Mediu Gorj, care a ajuns la fața locului doar după ce televiziun­ea locală TÂRGU JIU TV a difuzat imagini halucinant­e cu acest depozit. În jurul depozitulu­i de deșeuri se află zeci de case și un bloc de locuințe. În majoritate­a timpului, gunoaiele ajung până aproape de ultimul etaj. Teoretic, aici deșeurile se transformă în materiale de construcți­i. De fapt, se depoziteaz­ă cu nemiluita gunoaie, majoritate­a nesortate, se toacă și se îngroapă noaptea, pe câmpurile din comună. Chiar ieri am descoperit o astfel de groapă, proaspăt săpată, ce urma să fie umplută cu gunoaie.

Primarul liberal al comunei Bălănești, Mădălin Ungureanu, a găsit repede o explicație plauzibilă: ”groapa e făcută de un afacerist local, Vîrțan Ion, fără autorizați­e. L-am amendat, am înțeles că l-a sancționat și Mediul. Nu ne-a spus ce voia să facă acolo.”

Newspapers in Romanian

Newspapers from Romania